Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Medina

Foto & copyright: EaCzyz/Warner Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om duon Medina som tävlar med bidraget “In i dimman” i den fjärde deltävlingen den 26:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Duon Medina bildades år 2003 av Sami Rekik och Ali Jammali från Stockholm och Göteborg. Från det att de träffades 2002 och fram till 2018 spelade de ihop och de hann släppa en rad singlar och en mängd album. Under den här perioden hann de även med att starta eget produktionsbolag. Flera av deras låtar har blivit stora hits exempelvis Där palmerna bor, Miss Decibel och Se på mig nu, bara för att nämna några av deras låtar.

2018 bestämde sig Sami och Ali för att lägga ned Medina och fram tills nu har de hållit på med andra projekt. Exempelvis tävlade Sami ihop med WAHL i fjolårets Melodifestival med bidraget 90-taletsom dock åkte ut direkt i sin deltävling. 2022 återuppstår Medina igen, inte bara med det egna bidraget ”In i dimman” (som de har gjort med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Dino Medanhodzic) utan även som låtskrivare bakom LIAMOOs låt ”Bluffin” (som tävlar i den andra deltävlingen).

Följ gärna Medina i sociala medier via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 

Hela startfältet i deltävling 4

  • 01. Anna Bergendahl – “Higher Power”
  • 02. Lillasyster – “Til’ Our Days Are Over”
  • 03. Malin Christin – “Synd om dig”
  • 04. Tenori – “La Stella”
  • 05. Medina – “In i dimman”
  • 06. Angelino – “The End”
  • 07. Klara Hammarström – ”Run To the Hills”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera