Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Alvaro Estrella

Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Alvaro Estrella som tävlar med bidraget “Suave” i den andra deltävlingen den 12:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Sångaren Alvaro Estrella börjar bli veteran i Melodifestivalen då detta är hans fjärde deltagande i tävlingen varav det är tredje året på raken han är med. Första gången var redan 2014 då han åkte ut direkt i sin deltävling med låten Bedroom (trots att låten var hypad att gå vidare av media på plats). När han istället tävlade ihop med Mendez och Vamos amigos 2020 och ifjol (2021) med Baila Baila tog han sig till final via Andra chansen.

2022 tävlar han med låten ”Suave” som han har gjort ihop med Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Joy Deb.

Alvaro har även synts till bakom andra Melodifestivalartister men då som dansare och körsång. Under 2021 har han även synts till i musikalen Saturday Night Fever på Chinateatern i Stockholm i regi av Anders Albien.

Följ gärna Alvaro Estrella i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Liamoo – ”Bluffin”
  • 02. Niello & Lisa Ajax – ”Tror du att jag bryr mig”
  • 03. Samira Manners – ”I Want To Be Loved”
  • 04. Alvaro Estrella – “Suave”
  • 05. Browsing Collection – “Face In The Crowd”
  • 06. John Lundvik – ”Änglavakt”
  • 07. Tone Sekelius – “My Way”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera