Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Omar Rudberg

Foto & copyright: Florian Dezfoulian/TEN Music Group
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Omar Rudberg som tävlar med bidraget “Moving Like That” i den första deltävlingen den 5:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Artisten och skådespelaren Omar Rudberg blev väldigt känd när han blev en del av den framgångsrika The Fooo Conspiracy (tidigare kända enbart som The Fooo) tillsammans med Felix Sandman, Oscar Enestad och Oscar Molander. Gruppen tävlade i Melodifestivalen (under namnet FO&O då Molander hade slutat) 2017 med Gotta Thing About Yousom tog dem till final. En kort tid senare meddelade de tre att de skulle gå solo och sedan dess har Omar satsat på sin egen karriär både inom musiken och inom skådespeleriet, inte minst senast i år i succéserien Young Royals på Netflix.

2019 ställde Omar senast upp i Melodifestivalen med Om om och om igen och nu 2022 är det dags igen, den här gången är det tillbaka på engelska som gäller med bidraget ”Moving Like That”. Låten är gjord av artisten själv tillsammans med Gustav Blomberg, Amanda Kongshaug och Kristin Marie.

Följ gärna Artist i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Malou Prytz – “Bananas”
  • 02. Theoz – ”Som du vill”
  • 03. Shirley Clamp – “Let There Be Angels”
  • 04. Omar Rudberg – ”Moving Like That”
  • 05. Danne Stråhed – ”Hallabaloo”
  • 06. Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”
  • 07. Robin Bengtsson – “Innocent Love”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera