Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Lillasyster

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Jean-Paul Bastiaans/Held MGMT AB
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om rockgruppen Lillasyster som tävlar med bidraget “Til´ Our Days Are Over” i den fjärde deltävlingen den 26:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Rockgruppen Lillasyster utgörs av sångaren Martin Westerstrand, gitarristen Max Flövik, trummisen Ian-Paolo Lira och basisten Andreas Bladini. De har spelat ihop sedan 2006 och deras debutalbum Hjärndöd musik för en hjärndöd generation blev en stor succé. Deras cover av Rihannas “Umbrella” gjorde även att gruppen blev ett välkänt namn i det svenska musiklivet. Totalt har det blivit fyra album, många grammisnomineringar och inte minst turnéer.

Ifjol ställde gruppen för första gången upp i Melodifestivalen. Då tävlade de med låten Pretender som tog sig till Andra chansen och i år är det ”Till Our Days Are Over” som gäller där Martin och Ian-Paolo har varit med och gjort låten tillsammans med Jimmy Jansson och Palle Hammarlund.

Följ gärna Lillasyster i sociala medier via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 

Hela startfältet i deltävling 4

  • 01. Anna Bergendahl – “Higher Power”
  • 02. Lillasyster – “Til’ Our Days Are Over”
  • 03. Malin Christin – “Synd om dig”
  • 04. Tenori – “La Stella”
  • 05. Medina – “In i dimman”
  • 06. Angelino – “The End”
  • 07. Klara Hammarström – ”Run To the Hills”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen