Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Lillasyster

Foto & copyright: Jean-Paul Bastiaans/Held MGMT AB
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om rockgruppen Lillasyster som tävlar med bidraget “Til´ Our Days Are Over” i den fjärde deltävlingen den 26:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Rockgruppen Lillasyster utgörs av sångaren Martin Westerstrand, gitarristen Max Flövik, trummisen Ian-Paolo Lira och basisten Andreas Bladini. De har spelat ihop sedan 2006 och deras debutalbum Hjärndöd musik för en hjärndöd generation blev en stor succé. Deras cover av Rihannas “Umbrella” gjorde även att gruppen blev ett välkänt namn i det svenska musiklivet. Totalt har det blivit fyra album, många grammisnomineringar och inte minst turnéer.

Ifjol ställde gruppen för första gången upp i Melodifestivalen. Då tävlade de med låten Pretender som tog sig till Andra chansen och i år är det ”Till Our Days Are Over” som gäller där Martin och Ian-Paolo har varit med och gjort låten tillsammans med Jimmy Jansson och Palle Hammarlund.

Följ gärna Lillasyster i sociala medier via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 

Hela startfältet i deltävling 4

  • 01. Anna Bergendahl – “Higher Power”
  • 02. Lillasyster – “Til’ Our Days Are Over”
  • 03. Malin Christin – “Synd om dig”
  • 04. Tenori – “La Stella”
  • 05. Medina – “In i dimman”
  • 06. Angelino – “The End”
  • 07. Klara Hammarström – ”Run To the Hills”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera