Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Danne Stråhed

Foto & copyright: Per Janhnke
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Danne Stråhed som tävlar med bidraget “Hallabaloo” i den första deltävlingen den 5:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Danne Stråhed är en 65-årig dansbandsmusiker och artist från Malmö. Han har hållit på med musiken i stort sett hela livet och är en välkänd artist i Skåne. Han debuterade som 16-åring i sin brors band varpå han i början av 80-talet startade sitt eget band innan han senare gick över till att bli en av sångarna i dansbandet Wizex, där han var kvar fram till 1996.

Sedan dess har han satsat på sin solokarriär med bland annat hits som ”La de leva” och även med stor succé på revyscenen. Härnäst väntar Melodifestivalens stora scen med tävlingsbidraget ”Hallabaloo” som han har varit med och gjort tillsammans med Fredrik Andersson och Erik Stenhammar.

Innan vi får höra Melodifestivalbidraget kommer här ett smakprov på en tidigare låt ur Danne Stråheds repertoar:

Följ gärna Artist i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Malou Prytz – “Bananas”
  • 02. Theoz – ”Som du vill”
  • 03. Shirley Clamp – “Let There Be Angels”
  • 04. Omar Rudberg – ”Moving Like That”
  • 05. Danne Stråhed – ”Hallabaloo”
  • 06. Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”
  • 07. Robin Bengtsson – “Innocent Love”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera