Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Lisa Miskovsky

Foto & copyright: Andreas Nilsson
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Lisa Miskovsky som tävlar med bidraget “Best To Come” i den tredje deltävlingen den 19:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Sångerskan Lisa Miskovsky slog igenom stort i Sverige 2001 då hon släppte sitt debutalbum som året därpå belönades med Rockbjörnen. 2003 släpptes nästa album och även det blev succé och efter det har karriären rullat på med ytterligare album- och musiksläpp. Lisa har även synts till i andra sammanhang exempelvis som låtskrivare bakom kända artister.

2012 ställde Lisa Miskovsky upp i Melodifestivalen med Why Start A Fire som tog sig till final och hamnade på nionde plats. Exakt tio år senare är hon tillbaka i samma sammanhang, och den här gången med låten ”Best To Come” som hon har gjort ihop med David Lindgren Zacharias.

Följ gärna Lisa Miskovsky i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Cazzi Opeia – ”I Can’t Get Enough”
  • 02. Lancelot – “Lyckligt slut”
  • 03. Lisa Miskovsky – “Best To Come”
  • 04. Tribe Friday – ”Shut Me Up”
  • 05. Faith Kakembo – ”Freedom”
  • 06. Linda Bengtzing – ”Fyrfaldigt hurra!”
  • 07. Anders Bagge – ”Bigger Than The Universe”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera