Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna LIAMOO

Foto & copyright: Per Kristensen, Warner Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om LIAMOO som tävlar med bidraget “Bluffin” i den andra deltävlingen den 12:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Liam Cacatian Thomassen, eller LIAMOO som han är mer känd som, är en 24-årig artist och låtskrivare från Lidköping. Publikt slog han igenom i TV4-programmet Idol 2016 där han gick hela vägen från audition till final och sedan seger.

Två år senare solodebuterade LIAMOO i Melodifestivalen med låten Last Breath som tillsammans med Samir & Viktors bidrag i samma deltävling gick direkt till final där han slutade på sjätte plats. Året därpå tävlade han igen, den här gången tillsammans med Hanna Ferm, som han hade framfört en duett med i Idol 2017 (då Hanna tävlade). De framförde låten Hold You som tog sig till final och hamnade på tredje plats.

Nu är LIAMOO tillbaka igen en tredje gång i tävlingen och den här gången heter låten ”Bluffin”. Låtskrivarna bakom bidraget är Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic och Ali Jammali. Det kan tilläggas att Sami och Ali själva är med som duon Medina, däremot tävlar de först i den i den fjärde deltävlingen.

Följ gärna LIAMOO i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Liamoo – ”Bluffin”
  • 02. Niello & Lisa Ajax – ”Tror du att jag bryr mig”
  • 03. Samira Manners – ”I Want To Be Loved”
  • 04. Alvaro Estrella – “Suave”
  • 05. Browsing Collection – “Face In The Crowd”
  • 06. John Lundvik – ”Änglavakt”
  • 07. Tone Sekelius – “My Way”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera