Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Robin Bengtsson

Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Robin Bengtsson som tävlar med bidraget “Innocent Love” i den första deltävlingen den 5:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Artisten Robin Bengtsson slog igenom publik med sin medverkan i Idol 2008 där han kom på tredje plats. Efter det släppte han ett antal singlar men det var först när han tävlade i Melodifestivalen 2016 med Constellation Prize som de stora framgångarna kom. Han blev då femma i finalen men återkom igen året därpå med I Can’t Go On som vann finalen och som sedan slutade på femte plats i Eurovision-finalen i Kiev.

Tre år efter segern återkom han till Melodifestivalen igen, den gången med låten Take a Chance som gick direkt till final där det sedan blev en åttondeplats. Nu är han tillbaka igen för ett fjärde försök med låten ”Innocent Love” som är gjord av David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg och Sebastian Atas. Låten kommer att avsluta den första deltävlingen den 5:e februari!

Följ gärna Robin Bengtsson i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Malou Prytz – “Bananas”
  • 02. Theoz – ”Som du vill”
  • 03. Shirley Clamp – “Let There Be Angels”
  • 04. Omar Rudberg – ”Moving Like That”
  • 05. Danne Stråhed – ”Hallabaloo”
  • 06. Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”
  • 07. Robin Bengtsson – “Innocent Love”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera