Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Anna Bergendahl

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Paulina Torbjörnsen/Freebird Entertainment
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Anna Bergendahl som tävlar med bidraget “Higher Power” i den fjärde deltävlingen den 26:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Anna Bergendahl blev känd genom sin medverkan i Idol 2008 där hon slutade på femte plats i tävlingen. Två år senare deltog hon i Melodifestivalen med låten This Is My Life där hon tog sig vidare till finalen och slutligen vann, men på plats i Eurovision Song Contest tog resan slut redan i semifinalen.

Trots det och de skriverier som blev i medierna var karriären långt ifrån över då hon fortsatte att släppa ny musik och hon gjorde även en turné i USA som även sändes i Sveriges Television. 2016 valde hon dock att börja läsa till läkare även om musikkarriären har hållits igång vid sidan om. 2019 medverkade hon igen i Melodifestivalen med Ashes To Ashes som tog henne till tiondeplats i finalen (även om låten sålde platina) och året därpå placerade hon sig trea i Melodifestivalen med Kingdom Come (som också sålde platina).

Anno 2022 är Anna tillbaka i Melodifestivalen igen, den här gången med låten ”Higher Power” som hon har gjort tillsammans med Thomas G:son, Erik Bernholm och Bobby Ljunggren.

Följ gärna Anna Bergendahl i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 4

  • 01. Anna Bergendahl – “Higher Power”
  • 02. Lillasyster – “Til’ Our Days Are Over”
  • 03. Malin Christin – “Synd om dig”
  • 04. Tenori – “La Stella”
  • 05. Medina – “In i dimman”
  • 06. Angelino – “The End”
  • 07. Klara Hammarström – ”Run To the Hills”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen