Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Anna Bergendahl

Foto & copyright: Paulina Torbjörnsen/Freebird Entertainment
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Anna Bergendahl som tävlar med bidraget “Higher Power” i den fjärde deltävlingen den 26:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Anna Bergendahl blev känd genom sin medverkan i Idol 2008 där hon slutade på femte plats i tävlingen. Två år senare deltog hon i Melodifestivalen med låten This Is My Life där hon tog sig vidare till finalen och slutligen vann, men på plats i Eurovision Song Contest tog resan slut redan i semifinalen.

Trots det och de skriverier som blev i medierna var karriären långt ifrån över då hon fortsatte att släppa ny musik och hon gjorde även en turné i USA som även sändes i Sveriges Television. 2016 valde hon dock att börja läsa till läkare även om musikkarriären har hållits igång vid sidan om. 2019 medverkade hon igen i Melodifestivalen med Ashes To Ashes som tog henne till tiondeplats i finalen (även om låten sålde platina) och året därpå placerade hon sig trea i Melodifestivalen med Kingdom Come (som också sålde platina).

Anno 2022 är Anna tillbaka i Melodifestivalen igen, den här gången med låten ”Higher Power” som hon har gjort tillsammans med Thomas G:son, Erik Bernholm och Bobby Ljunggren.

Följ gärna Anna Bergendahl i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 4

  • 01. Anna Bergendahl – “Higher Power”
  • 02. Lillasyster – “Til’ Our Days Are Over”
  • 03. Malin Christin – “Synd om dig”
  • 04. Tenori – “La Stella”
  • 05. Medina – “In i dimman”
  • 06. Angelino – “The End”
  • 07. Klara Hammarström – ”Run To the Hills”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera