Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna John Lundvik

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Axel Mazetti
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om John Lundvik som tävlar med bidraget “Änglavakt” i den andra deltävlingen den 12:e februari.

 

Bakgrundsfakta

38-årige John Lundvik känner vi nog alla igen från hans medverkanden i Melodifestivalen men även i år från Let’s Dance och nu senast Sveriges Mästerkock VIP. Även om det inte blev någon seger i den sistnämnda tävlingen har det blivit det både i Melodifestivalen och Let’s Dance.

John har tidigare berättat om att musiken alltid har funnits med honom och 2010 debuterade han som låtskrivare då han var med och gjorde When You Tell the World You’re Mine som Björn Skifs och Agnes framförde på Kronprinsessan Victorias bröllop. John har sedan varit låtskrivare åt flera andra artister inte minst Anton Ewald vars Melodifestivallåt han stod bakom 2014.

2018 var det dags för John själv att kliva fram i rampljuset och det gjorde han i Melodifestivalen med My Turn som tog sig direkt till final och hamnade på tredje plats. Bara ett år senare var John tillbaka i tävlingen igen och nu med Too Late For Love som fick avsluta deltävlingarna och som senare skulle vinna Melodifestivalen och komma femma i Eurovision.

Anno 2022 är John tillbaka i Melodifestivalen, den här gången med en låt på svenska. Bidraget heter ”Änglavakt” och är gjord av John själv tillsammans med Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm och Fredrik Sonefors.

Följ gärna John Lundvik i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Liamoo – ”Bluffin”
  • 02. Niello & Lisa Ajax – ”Tror du att jag bryr mig”
  • 03. Samira Manners – ”I Want To Be Loved”
  • 04. Alvaro Estrella – “Suave”
  • 05. Browsing Collection – “Face In The Crowd”
  • 06. John Lundvik – ”Änglavakt”
  • 07. Tone Sekelius – “My Way”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen