Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Cornelia Jakobs

Foto & copyright: Jubel
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Cornelia Jakobs som tävlar med bidraget “Hold Me Closer” i den första deltävlingen den 5:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, här känd som Cornelia Jakobs, är artist och låtskrivare. Publikt slog hon igenom 2010 som en del av gruppen Love Generation som tävlade i Melodifestivalen 2011 med Dance Alone och 2012 med Just A Little Bit.

Senare valde de att lämna sitt tidigare skivbolag varför Love Generation lades ned och istället dök Stockholm Syndrome upp där Cornelia var en del av gruppen. De har släppt en del musik ihop med den senaste singeln som släpptes 2016.

I år, 2022, gör Cornelia Jakobs comeback i Melodifestivalen och den här gången som soloartist med låten ”Hold me closer” som hon själv varit med och gjort tillsammans med Isa Molin och David Zandén.

Vi kan även berätta att Cornelia är dotter till rocksångaren Jakob Samuel som varit med i Melodifestivalen två gånger. Han har även släppt en soloplatta där Cornelia har varit med och sjungit in några av låtarna, exempelvis den här låten.

Följ gärna Cornelia Jakobs i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Malou Prytz – “Bananas”
  • 02. Theoz – ”Som du vill”
  • 03. Shirley Clamp – “Let There Be Angels”
  • 04. Omar Rudberg – ”Moving Like That”
  • 05. Danne Stråhed – ”Hallabaloo”
  • 06. Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”
  • 07. Robin Bengtsson – “Innocent Love”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera