Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Tenori

Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Tenori som tävlar med bidraget “La Stella” i den fjärde deltävlingen den 26:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Tenori är en grupp som för närvarande utgörs av tenorerna Alexander Grove från London i Storbritannien (men numera bosatt i Västsverige) och Kalle Leander (från Stockholm) som bägge två är välkända namn inom operavärlden. Tillsammans har de mycket god erfarenhet av operascenen med att ha medverkat i många välkända repertoarer i många delar av världen.

I en intervju med tidningen Alekuriren berättar de båda om att projektet påbörjades 2003 i Storbritannien då Alexander startade upp Tenori i London med två kollegor, och sedan dess har projektet turnerat runt. 2015 flyttade Alexander till Nol strax utanför Ale och sedan dess verkar Tenori haft sin bas i Västsverige.

2022 blir det ännu en scen för dem i Sverige då de kommer att tävla i Melodifestivalen med bidraget ”La Stella” som är gjord av Dan Sundquist, Kristian Lagerström, Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren och Sarah Börjesson Wassberg.

Följ gärna Tenori i sociala medier via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 

Hela startfältet i deltävling 4

  • 01. Anna Bergendahl – “Higher Power”
  • 02. Lillasyster – “Til’ Our Days Are Over”
  • 03. Malin Christin – “Synd om dig”
  • 04. Tenori – “La Stella”
  • 05. Medina – “In i dimman”
  • 06. Angelino – “The End”
  • 07. Klara Hammarström – ”Run To the Hills”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera