Inför: Robbans favoriter 2022

PANELENS PROJEKT. Som en avslutning på säsongen 2022 genomför vi våra egna Second Chance-projekt där vi väljer ut favoritbidrag från årets nationella uttagningar som aldrig fick åka till Eurovision 2022. Den här gången handlar det om vår skribent Robbans som har fått välja ut ett favoritbidrag från varje uttagning.

Det här blir det sjätte och sista Second Chance-projektet som vi genomför för säsong 2022 innan vi börjar fokusera på den kommande säsongens uttagningar (2023). Tidigare under maj och juni har vi även avklarat favoritlistorna från Hollac16, Katja, Lukas och Markus.

 

Hur går projektet till?

I 2022 års uttagningssäsong var det 28 av 40 länder (drygt 70 procent av startfältet) som hade någon form av uttagning där jury- och/eller tittarröstning fick välja bland två eller fler bidrag som alla var aktuella att skickas som representanter till Eurovision 2022. Bland dessa uttagningar har vår skribent Robban fått lyssna igenom och sedan valt ut en favoritlåt från varje land. Han har bara kunnat välja ett bidrag per land som varken vann eller kom på andra plats (i och med att vi har korat vår favorittvåa). I övrigt har valet varit fritt.

Efter att Robbans valt ut sitt startfält kommer flera av oss i panelen att lyssna igenom dessa låtar och välja ut tio personliga favoriter. Därefter ställer vi land mot land och väljer om vi anser att vinnaren är bäst eller om Robbans val är bäst. Alla resultat presenteras inom kort!

Mycket nöje!
/ESC-Panelen

 

Startfältet

Vi presenterar de tävlande i alfabetisk ordning. Länkarna går till uppträdanden i nationell uttagning alternativt officiell musikvideo.

 

Noteringar i startfältet

När vi har gjort våra val till startfälten i de enskilda Favoriter-projekten har vi i den mån det har gått försökt att inte välja samma bidrag till flera startfält*, helt enkelt för att få större variationer. Det innebär att alla val respektive skribent har gjort, för den här listan gäller det Robbans val, inte behöver vara den absoluta favoriten man hade i den uttagningen. Ingen har fått välja de riktiga vinnarna eller tvåorna till sin lista men utöver det har valet varit fritt.

* Undantag har gjorts från regeln om att inte välja samma låt till två startfält i de uttagningar som hade färre tävlingsbidrag. I våra projekt gäller det i år Finlands, Irlands, Israels, Nordmakedoniens, Tjeckiens, Tysklands och Ukrainas uttagningar där det har varit okej för flera panelmedlemmar att välja samma låt.

 


 

Kommentera