Vi tippar finalister från första semin i Eurovision 2019

EUROVISION 2019 – SEMIFINAL 1. Nu är det inte långt kvar innan Eurovision 2019 drar igång på allvar. Imorgon (tisdag 14:e maj) sänds den första semifinalen från Expo Tel Aviv och inför det kommer ni nu få reda på vilka bidrag vi tippar som finalister.

Det är ju som sagt en skillnad mellan önskning och tippning i den här tävlingen. Tidigare har vi presenterat vilka bidrag vi önskar som finalister och nu ska ni få reda på vilka 10 bidrag som var och en tippar ska gå till final! Det går till som så att varje panelmedlem listar de tio bidrag som denne tror röstas vidare till final.

Notera att tippningen inte görs i rankingordning, utan alla bidrag placeras i bokstavsordning.

Du är varmt välkommen att lägga en kommentar nedan vilka länder du tippar se i finalen från denna semifinal!

 


Adrian

 • Australien
 • Belgien
 • Cypern
 • Estland
 • Grekland
 • Island
 • Polen
 • San Marino
 • Serbien
 • Ungern

Kommentar: Oj vad svårtippat detta är, i synnerhet med tanke på alla konstiga bidrag som deltar. Men jag går i huvudsak på kvalificeringshistorik här, och chansar på att länder med gynnsamma odds som Tjeckien och Portugal missar finalen p.g.a. sitt dåliga facit. San Marino däremot kan mycket knipa en finalplats tror jag, man bjuder på nått som charmar istället för att chocka. Kan lyckas bra!


Haris

 • Australien
 • Belgien
 • Cypern
 • Finland
 • Grekland
 • Island
 • Portugal
 • San Marino
 • Serbien
 • Ungern

Kommentar: Detta är kanske den svåraste semifinalen jag någonsin behövt tippa. Jag är egentligen bara säker på att Cypern går till final, även om Grekland också känns rätt trygga. För de andra är det mer eller mindre öppet race. Island är bidraget som antingen kommer skaka om hela showen och gå hur långt som helst, men som också skulle kunna åka ut här. Så det känns inte som några bidrag är riktigt säkra från denna semifinal.


Hollac16

 • Australien
 • Belgien
 • Georgien
 • Grekland
 • Island
 • Serbien
 • Slovenien
 • Tjeckien
 • Ungern
 • Vitryssland

Kommentar: Det är mycket svårtippat i denna semi, för det finns bara tre länder som känns 100 procent givna och det är Australien, Grekland och Island. Så det kan gå lite som det vill, men jag tror det blir ungefär som jag lagt här ovanför. Sedan chansar jag nu men efter att ha sett repetitionerna så är jag mer övertygad om att Cypern åker ut till förmån för Vitryssland. Om man jämför de två så har Vitryssland ett bättre och mer ihågkommande nummer och det är det jag tror det faller på. Möjligt att jag har fel i den teorin men det får vi se när semin är över.


Lukas

 • Australien
 • Belgien
 • Cypern
 • Estland
 • Grekland
 • Island
 • San Marino
 • Serbien
 • Slovenien
 • Ungern

Kommentar: Det som är den generella uppfattningen hos många är att semifinal 1, sett till hur folk tror det kommer gå, verkar vara rena High Chaparral. Vissa går så långt att hävda att bara ett land är garanterad att åka ur, och det är Montenegro. Jag tror två andra ligger illa till – Finland och Vitryssland. Sex stycken länder känns som givna finalister, sen är det helt öppet.


Markus

 • Australien
 • Cypern
 • Georgien
 • Grekland
 • Island
 • San Marino
 • Serbien
 • Slovenien
 • Tjeckien
 • Ungern

Kommentar: Att lista ut årets finalister är en mycket svår ekvation. Förra året kändes mina val ganska så glasklara. Inför årets första semifinal får jag helt enkelt chansa då det finns fler än tio länder som har en seriös chans att gå till final. Det enda landet som jag skulle räkna ut helt på förhand är Montenegro, men då återstår ändå 16 länder.

Jag tror att Polen, Vitryssland, Belgien, Estland & Portugal kan komma att knipa någon av finalplatserna från Georgien, San Marino, Slovenien & Tjeckien. Jag vet vad jag önskar, och vad jag känner är mest realistiskt. Som nämnt ovan så kan jag inte göra något annat än att chansa hej vilt.


Robban

 • Australien
 • Belgien
 • Cypern
 • Estland
 • Grekland
 • Island
 • Polen
 • Serbien
 • Tjeckien
 • Ungern

Kommentar: Då var det dags att dra igång den här tävlingen på riktigt och vi börjar alltså med den första semin som på pappret känns både spännande, öppen och oviss. Många tar ut varandra med att ”sticka ut” och försöka chocka. Jag tror inte att det finns plats för alla dessa sorters bidrag i en kommande final utan det säkra och kommersiella drar nog vinstlotten här. De som jag ser som givna finalister här är Cypern, Grekland och Island annars är det rätt så öppet race. Tycker väl också att Belgien och Ungern känns som rätt trygga finalister också.

Måste avsluta med att säga att jag inte förstår hypen kring Sloveniens sömnpiller till låt. Den har inget i en final att göra. Sen är jag livrädd för att vi ska behöva dras med Georgiens och Portugals vedervärdiga låtar som jag absolut inte räknar bort som tänkbara finalister.


 

Så här tippar alltså vi – hur tippar du?

 


 

Kommentera