Vi önskar finalister från första semin i Eurovision 2019

EUROVISION 2019 – SEMIFINAL 1. Nu är det inte långt kvar innan Eurovision 2019 drar igång på allvar. Imorgon (tisdag 14:e maj) sänds den första semifinalen från Expo Tel Aviv och inför det kommer ni nu få reda på vilka bidrag vi har som önskade finalister.

Det är ju som sagt en skillnad mellan önskning och tippning och ni kommer att få reda på bäggedera. Först ut blir vilka 10 bidrag som vi alla vill se i final på lördag (18:e maj)!

Varje panelmedlem rankar nedan de tio bidrag som denne helst vill se i final. Rankingen sker i platsordning, dvs. från 1 (vinnare) till 10. Hur övriga bidrag placerar sig kommer inte med denna gång.

Du är varmt välkommen att lägga en kommentar nedan vilka länder du önskar se i finalen från denna semifinal!

 


Adrian

 1. Cypern
 2. Island
 3. Grekland
 4. Ungern
 5. Australien
 6. Estland
 7. Tjeckien
 8. Serbien
 9. Belgien
 10. San Marino

Kommentar: Det klart svagaste av startfälten, men ändå lite av ett getingbo med många excentriska och konstiga bidrag. Håller mig dock helst till de mer moderna poppiga bidragen Cypern, Grekland och Estland, men Island lär bli en underdog att räkna med. Spännande att följa utvecklingen!


Haris

 1. Island
 2. Ungern
 3. Portugal
 4. Finland
 5. San Marino
 6. Australien
 7. Tjeckien
 8. Georgien
 9. Serbien
 10. Vitryssland

Kommentar: Jag hade nog bara velat ha de fyra första låtarna i final. Detta kan vara det svagaste startfältet någonsin. Känns som att jag tar med de övriga mest för jag tycker synd om dem. För bortsett från Australien så har alla haft det jobbigt. Jo, jag vet att Serbien tog sig till final förra året, men de har svårt att hitta sin identitet sedan de övergav sina rötter. San Marino hade vart kul att ha i final då de skickar sin bästa låt sedan debuten 2008. Australien och Tjeckien är småcharmigt och hade vart kul att ha med. Georgien får en sympatiröst från mig då ingen annan kommer rösta på dem. Slutligen tar jag med Vitryssland för det är min lista och jag tycker det är roligare än allt annat som var kvar.


Hollac16

 1. Georgien
 2. Serbien
 3. Portugal
 4. San Marino
 5. Ungern
 6. Belgien
 7. Polen
 8. Tjeckien
 9. Estland
 10. Australien

Kommentar: Egentligen har jag väldigt få favoriter i denna semifinal, så om Georgien och/eller Serbien går till final är jag nöjd. Portugal och San Marino får också gärna slinka med, men tyvärr tror jag de åker ut. Ungern har en fin låt och så även Belgien, men resten på listan är dessvärre bara utfyllnad.


Lukas

 1. Island
 2. Belgien
 3. Georgien
 4. Serbien
 5. Polen
 6. Australien
 7. Portugal
 8. Finland
 9. Estland
 10. San Marino

Kommentar: I denna semi finner vi väldigt många låtar som experimenterar mycket. Bl a Polen, Island och Portugal. En utav dem jag hejar på är just Island, tätt följt av Belgien. Återstår att se hur långt det går för dessa. Georgien hade också varit kul att få med, men jag tror dock inte på det.


Markus

 

 1. San Marino
 2. Slovenien
 3. Island
 4. Georgien
 5. Serbien
 6. Ungern
 7. Vitryssland
 8. Belgien
 9. Polen
 10. Portugal

Kommentar: Egentligen vill jag skicka vidare elva länder från den här semifinalen. Tjeckien är ett av dessa, men då de är min plats 11 så finns de inte bland mina finalister.

För mig är det klart viktigast att San Marino & Slovenien går till final då båda är i min topp 3 i min topp 41. Även Island och Georgien står högt i kurs. Även om jag har tippat att alla dessa fyra kommer att gå vidare så har jag en otäck känsla av att alla (utom Island) kan komma att få lämna redan i semifinalen till förmån för länder med betydligt sämre bidrag.


Robban

 1. Ungern
 2. Estland
 3. Cypern
 4. Belgien
 5. San Marino
 6. Tjeckien
 7. Australien
 8. Island
 9. Vitryssland
 10. Polen

Kommentar: Då var det dags att dra igång den här tävlingen på riktigt och vi börjar alltså med den första semin som på pappret känns både spännande, öppen och oviss. Det finns flertalet experimentella låtar som sticker ut rejält kryddat med moderna poplåtar och ett par känslosamma ballader. I den första semin håller jag Ungern som absoluta favorit tätt följt av Estland, Cypern och Belgien. Dessa fyra vill jag ha med i finalen mest av allt. Vidare hoppas jag att Islands efterlängtade finalplats blir verklig och att Australien och Ungern fortsätter sina fina finalsviter och sist men inte minst att vår gode, humoristiske och glädjespridande Serhat skräller till sig en finalplats.


 

Så här tycker alltså vi – vad tycker du?

 

 


 

Kommentera