Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Frankrike fortsätter med nationell final 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Franska TV-bolaget France Télévisions har meddelat att de avser att fortsätta med samma slags uttagning även till 2022, vilket innebär en fortsättning på en nationell final.

Uppgifterna kommer från den franska tidningen L’Eurovision au Quotidien där den franska delegationschefen Alexandra Redde-Amiel tidigare i maj intervjuades. Förutom att berätta om vilka planer man har för Barbara Pravis framträdande i Rotterdam även bekräfta att det även nästa år blir en slags nationell final för att välja artist och bidrag. Frankrike är ju annars av vanan att välja internt men på senare år har publiken faktiskt fått vara med och tycka till.

Hur omfattningen av 2022 års franska final blir är ännu inte officiellt utan det kommer nog att klarna med tiden.

 

Sjätte landet som bekräftar deltagande

I skrivande stund är nu Frankrike det sjätte landet som bekräftar deltagande. Sedan tidigare har det även kommit bekräftelser från Schweiz och Tyskland som avser att välja internt, Israel som väljer genom X Factor, San Marino som avser att välja genom ett helt nytt uttagningsformat och Sverige som fortsätter med Melodifestivalen. SVT har inte gett någon officiell bekräftelse än däremot har de bekräftat till oss att Sverige kommer att tävla i Eurovision 2022. Fler länder lär bekräfta deltagande under de kommande månaderna.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen