Vi tycker till om bidragen i deltävling 4 (Melodifestivalen 2016)

MELODIFESTIVALEN 2016. Gävle bjöd på en storslagen show med Schlagerskola och balladskola. Gina Dirawi tillsammans med Sarah Dawn Finer ledde vant tittarna genom vad som är årets sista deltävling. I och med det kommer nu våra omdömen om sista deltävlingens bidrag.

Här nedan presenterar vi och tycker till om de tävlande artisterna i denna deltävling. OBS! Samtliga bilder är fotograferade av Janne Danielsson/SVT.

 

Eclipse – ”Runaways”

Adrian: Eclipse kom lite som ett spöke från forna melodifestivaler upp på scenen i Gävle. Vi blev liksom påminda om att hårdrocken faktiskt en gång var aktuell och framgångsrik i Mellon. När resultatet sedan rasslade in och Eclipse slutade 5:a så insåg man att det ju dock är år 2016 nu: hårdrocken är inte längre relevant i Melodifestivalen. Det blev bara en nostalgitripp – men inte mer denna gång.

mf16_betyg1


Alexander: Det här kändes som ett sätt att lätt starta upp kvällen utan att gå miste på en bra låt. Eclipse känns lite 2008, och hårdrock har inte riktigt varit någonting alls sedan The Poodels tävlade med Night Of Passion 2006. Men en fin tanke ändå.

mf16_betyg1_5


Erik: Jag hade gärna sett att Eclipse gått till final i årets Melodifestival för att bredda repertoaren för årets finalister är väldigt mycket midtempo och det behövs bidrag som väcker upp en ur tv-soffan precis som Eclipse gjorde. Jag gillar de rockbidrag som varit med i de senatse åren men något har hänt de senaste åren och vi har inte haft rockbidrag i final. Frågan är om genre är utdöd från Melodifestivalen?

mf16_betyg4


Haris: Som hårdrockare i grunden blev jag glad över att äntligen få höra lite rock i Melodifestivalen. Dock har rock gjorts bättre även i dessa sammanhang. Jag kan rabbla upp massor av låtar som deltagit i tävlingen som varit bättre än detta. Ändå tyckte jag det var lite skönt att få lite rock och bryta ett mönster av allt för liknande låtar.

mf16_betyg2_5


Hollac16: Det har var kvällens absolut bästa bidrag, en låt som förtjänade finalplats. Synd att jag inte såg sändningen live får då hade de absolut fått min röst!

mf16_betyg4_5


Linn: Hårdrock är inte riktigt min grej och det är nog inte mellos grej, längre. jag har inte så mycket mer att säga om det. jag minns inte hur låten lät längre.

mf16_betyg2


Robban: Likt att schlagern är på väg att dö ut, är jag minst lika bekymrad att rockgenren även den håller på att utraseras i Melodifestivalen. Tyckte att det var en härlig låt som kändes medryckande och underhållande. Trist att det blev hit, men inte längre för Eclipse. Tråkigt, för det hade varit grymt att få se de uppträda minst en gång till i Andra Chansen.

mf16_betyg4


 

 

Dolly Style – ”Rollercoaster”

Adrian: Det var en verklig lågoddsare att Dolly Style skulle komma tillbaka, för även om de inte tog sig till final ifjol så placerade de sig på mellokartan som barnens nya favorit. Och ja, nu är de tillbaka och har troligtvis samma fans i ryggen fortfarande – men ett år äldre. Effektfullt, coolt och faktiskt lite häftigt scennummer – tills man lyssnar på hur de sjunger och ser hur de dansar. Då påminns man om att detta är gjort för barn. Men, de höll nästan på att lura mig där ett tag!

mf16_betyg2


Alexander: Mina damer och herrar, nej, jag mena, Mina barn och barnbarn, Dolly Style är tillbaka, vedervärdigare än någonsin. Nånej, nu ska vi inte överdriva. I alla fall så var det inte värre än förra årets bidrag av dockorna själva. Hello Hi var en låt som fick mig gråta blod då jag hörde den, medan Rollercoaster bara är dålig. Förhoppningsvis så ger de upp snart…

mf16_betyg0


Erik Tuggummipop när den är som sämst. Förstår verkligen inte hur detta bidrag kunde gå till andra chansen?! Det är hjärtappens fel!

mf16_betyg1


Haris: Jag gillade det inte förra året och jag gillar det inte det här året heller. Det är lätt att luras av alla färger och glitter, men faktum är att detta är riktigt dåligt och tråkigt.

mf16_betyg1

 


Hollac16: Efter att jag fick ont i magen av att höra förra årets stora plåga ”Hello Hi” så tycker jag att dockorna hade en bättre låt i år. Bara för det var det inte bra överhuvudtaget. Det här var enbart en överproducerad skitlåt som tar någon annans plats. Kvällens sämsta bidrag helt klart. Betyget är enbart för att de hade en bättre låt än ifjol.

mf16_betyg1


Linn: Det är tuggummipop och jag är fortfarande så besviken på att euphoria duon Thomas G:son och Peter Boström skrivit en låt till Dolly Style. Att gå från toppen till… längre ner. Dock är låten lite bättre varje gång jag hör den.

mf16_betyg3


Robban: Som ni kanske minns så avskydde jag förra årets bidrag från Dolly Style. Det här lät mycket bättre än ”Hello Hi”. Catchy låt, men det biter inte på mig. Det är alldeles för barnsligt och flamsigt för min smak. Det här är praktexempel på artister/grupper jag ej vill se tävla i Melodifestivalen. Hoppas de stannar i Andra Chansen så vi slipper se detta i finalen.

mf16_betyg2_5


 

 

Martin Stenmarck – ”Du tar mig tillbaks”

Adrian: Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men: Jag gillar faktiskt Martin Stenmarcks låt! Sentimental smörja, javisst, men jag är svag för detta! Liksom Pernilla Andersson och Tommy/Uno/Patrik så slår Martin an på mina sentimentala balladsträngar. Jag börjar nästan lipa när jag hör denna låt, som är en svensk version av 60-tals klassikern ”Whiter shade of pale”. Och självklart gick den därför inte heller vidare… Min otur håller alltså i sig.

mf16_betyg4


Alexander: Nu går det långsamt. Martin Stenmarck tycks helt ha tappat livsgnistan, och tävlar med en så otroligt tråkig låt. Jag vet inte vad jag ska säga. Det här var något av det lamaste jag hört på länge. Trååååååkiiiigt. Nåväl, i alla fall kan han ju sjunga…

mf16_betyg1


Erik: Väldigt fin och avskalad ballad! Tyvärr så är även denna genre utdöende från Melodifestivalen. Jag hoppas att Stenmarck inte känner en hopplöshet över tävlingen utan kommer tillbaks om några år starkare och bättre!

mf16_betyg3


Haris: Oj vad stilrent det här var – låten, numret och också mannen i fråga. Det var en mästerlig svensk låt och jag kände direkt på mig att folk inte skulle förstå och att det skulle åka ut. Tyvärr fick jag rätt. Låten gav mig en härlig känsla i kroppen och tog mig tillbaka till en tid då allt var så mycket lättare. Det var synd, men inte oväntat, att alla svenska veteraner åkte ut direkt.

mf16_betyg4


Hollac16: Väldigt fin visa som har hamnat i fel forum. Martin ska göra show inte den här typen av avskalade ballader. Men det är inte dåligt för det, men känns ungefär likadant som det gjorde med Pernilla Anderssons låt.

mf16_betyg2_5


Linn: Varje sak har sin tid och Martin Stenmarcks tid är inte nu. låten är väl lagom bra, om det varit i ett annat forum än mello. Det är dags att lämna plats för de nya talangerna och musikgenerna.

mf16_betyg2


Robban: Martin är fantastiskt musikalisk, och likaså hans bror som har skrivit låten. Dessutom verkar han vara en riktigt sympatisk och go kille. Vacker, smäktig ballad på svenska. Vad mer kan man önska sig?

mf16_betyg3_5


 

 

Linda Bengtzing – ”Killer Girl”

Adrian: Vissa artister får aldrig nog, trots att de gång på gång får höra att de borde ge upp. Linda är en av dem. Hon nådde sin topp 2006, sen dess har hon bara gått utför. Linda i 2016 års version är snaggad, kaxig och radikalfeminist. Och dessutom helt sist i resultatlistan. För detta är lite väl mycket av allt, och speciellt ifrån en artist som är mest känd för tuggummischlagern ”Alla flickor”. Visst är det en skönt kaxig låt och ett snyggt nummer, men Linda är fel artist för detta.

mf16_betyg2


Alexander: Wuuuhuuuuuu, Linda Bengtzing är här och river ner hela huset! Verkligen! Linda är tillbaka, som jag saknat henne. Dessutom med en riktigt bra låt. Och jag är besviken på er, svenska folket. Hur kan ni lämna henne på sista plats? Jag älskar det här! Catchig melodi, enkel sångtext och en förskräckligt bra scenshow!

mf16_betyg4_5


Erik: Linda Bengtzing kommer sist om någon hade sagt det till mig i januari hade jag sagt att den är sjuk i huvudet men det här är verkligen vi lever i. Jag tycker att Lindas låt inte var lika bra som de tidigare låtarna men fullt godkänd och den här kommer det att dansa till på schlagerklubbarna i lång tid framöver.

mf16_betyg3_5


Haris: Jag har aldrig gillar Linda och hennes musik. Stilen funkade förvisso då hon började, men nu tio år senare är det helt dött. Inte konstigt att hon slutade sist. Folk är trötta på det och så även jag.

mf16_betyg1


Hollac16: Linda är tillbaka och gör något som Linda gör och hamnar sist (!) hur är det ens möjligt? Nåväl kanske var det lite för mycket denna gång, men jag tycker inte det förtjänade sistaplatsen. Det fanns faktiskt sämre låtar…

mf16_betyg3


Linn: Jag tycker samma om hennes bidrag som om Martins stenmarck. Det kändes som att låten kunde vara bra när hon har med lite houseinslag men så sjunger hon på svenska och där ser hon också till att inte komma till final.

mf16_betyg2


Robban: Senast Linda Bengtzing tävlade bytte hon genre helt och det gick inget vidare, då hon slogs ur sin deltävling. Nu bytte hon tillbaka till sitt rätta ja och det gick inte hem heller. ”Schlagern är död” har ju rubrikerna varit de senaste veckorna. Även om jag inte var något jättefan av just den här låten så vägrar jag att tro att svenska folket är trött på schlager. Det behövs bara bättre låtar i den genren så ska ni få se att det blir bra. Mer schlager åt folket nästa år. Du är välkommen tillbaka, Linda!

mf16_betyg3_5


 

 

Frans – ”If I Were Sorry”

Adrian: Frans blev den nya skrällen – något vi blev förvarnade om redan i genrepet då han vann publikomröstningen överlägset. Ärligt talat – så svårt var det nog inte att vinna den omröstningen – för mycket till konkurrens fanns inte i denna deltävling. Han har en låt som sticker ut totalt från allt annat – eftersom den är så avskalad och enkel. Den är väldigt repetitiv och lättmemorerad, vilket är utmärkta egenskaper i schlagersammanhang. Kort sagt är jag inte ett dugg förvånad över hans framgång. Men även om detta är en skön låt så är det inte en vinnare. Till det behövs något som är pråligt och effektfullt på riktigt.

mf16_betyg4


Alexander: Nu blev låtarna mitt i allt så otroligt bra! Frans, hmmm, kan inte säga att jag har något slag av personligt minne av Frans, så det faktumet att det är han som sjunger sången säger inte så mycket för mig. Jag tycker om låten istället. Det är något lite nytt, lite småmysigt och framförallt så otroligt bra. Jag tror han kan gå o vinna hela tävlingen. Och sen så är han ju ganska söt också, vilket aldrig är fel.

mf16_betyg4


Erik: Frågan jag ställer mig är om det här är årets vinnare? Jag tror det. Låten i sig är inte jättebra utan ett skönt spår man kan lyssna på radion. Jag tycker redan att vi hade två bidrag (Oscar Zia och Robin Bengtsson) som slogs om dessa röster och nu har vi yttligare ett bidrag som gör det men frågan är om de tar röster av varann?

mf16_betyg3


Haris: Kul med ännu en debutant som levererar. Det var en riktig feel-good låt och man bara diggade med. Det som gjorde låten ännu bättre var att det var så enkelt och avskalat. För när en låt är bra och catchig så behövs inga spektakulära scenshower. Kul för Frans!

mf16_betyg4


Hollac16: Kvällens stora överraskning i positiv mening. En fin låt som jag diggar. Men den skulle inte ha gått raka vägen till final utan i Andra chansen hade den platsat fint.

mf16_betyg3_5


Linn: Vilken comeback! OJ OJ OJ! Jag älskar bidraget! Så himla mysig och härlig låt. hur det än går i mello så kommer denna låt gå varm i mina hörlurar.

mf16_betyg5


Robban: Vilken lyckad debut för unge Frans. Låten gungar på rätt soft och jag tänker på sommar & sol när jag hör den här låten. Kommer bli en farlig utmanare i finalen, garanterat.

mf16_betyg4


 

 

Panetoz – ”Håll om mig hårt”

Adrian: Panetoz gjorde århundradets entré på scenen i Gävle (fattar fortfarande inte hur det gick till, men grafiken är fenomenal) men kunde inte riktigt följa upp med en lika snygg låt. Visst svänger det och man blir riktigt glad – men det räcker inte för att sälja detta hela vägen till Friends.

mf16_betyg3


Alexander: Nåja, vad är det här för barnkalas. Låten är betydligt bättre än deras ”Efter Solsken”, men inte är det ju en mellolåt. Men, de r väl med för att få spela på diverse sommarprogram i sommar. Och det kommer de få göra. Men lämna mellon ifred…

mf16_betyg2_5


Erik: Jag älskar denna låt, Glädje i sin bästa for. Panetoz är fantastiska på att sprida glädje och hela Gavlerinken stod och dansade till deras fantastiska låt. Hoppas verkligen de tar sig till final.

mf16_betyg4


Haris: Inledningen av numret var bland det häftigaste jag sett i MF på länge och jag förstår fortfarande inte hur de gjorde det. Men låten i sig var inte lika bra som deras förra utan det kändes bara så stressat. Jag blev stressad av hur de sprang runt och sjöng och jag förstod knappt något av låten. Visst, det svängde väl och det var lite kul men det var lite för mycket i femte växeln för min smak.

mf16_betyg2_5


Hollac16: Det här är party på riktigt och jag hoppas innerligt att den slår ut Molly PH och går till final, för det behövs en sådan här typ av låt i den mainstream som finns där nu. Den här låten är också mycket mycket bättre än ”Efter solsken” som de tävlade med 2014.

mf16_betyg4


Linn: Det känns och låter som Hoffmeastro. Mycket energi, låten är bra. ja.

mf16_betyg3_5


Robban: Ännu en comeback, och denna gången från Panetoz! De bjöd återigen på en väldigt medryckande, dansant och trevlig låt och ett fartfyllt framträdande.

mf16_betyg3_5


 

 

Molly Sandén – ”Youniverse”

Adrian: Molly var den sista oddsfavoriten att ta scenen och lyckades nog göra de flesta besvikna. Detta är ett försök till Euphoria fast blir istället en närmast icke-melodiös dansuppvisning. Molly sjunger visserligen underbart bra, och scennummret är magiskt, men det är för mycket Euphoria-plagiat i görningen och det håller inte. Och dessutom håller låten ännu mindre när jämför det med originalet från 2012. Helt enkelt 4 år för sent, Molly.

mf16_betyg3


Alexander: Mina damer och herrar, Molly Sandén och hennes alldeles otroligt fantastiska sångröst! Herregud! Vad gör den där kvinnan för att få den där otroliga rösten! Låten är helt okej, men skulle någon annan sjunga den skulle den inte alls vara samma grej. Molly gör låten, och det får hon verkligen göra! Välkommen tillbaka för att stanna Molly!

mf16_betyg4_5


Erik: Jag hade höga förväntningar på Molly och tyvärr så införlivades de inte. Låten är för mycket Loreen och Robin Stjernberg och för lite nytänkande (säger jag som röstar på Linda Bengtzing).

mf16_betyg2_5


Haris: Jag måste erkänna en sak. Jag har en ”celebrity crush” på Molly Sandén. Det har jag haft i många år och tycker hon är fruktansvärt vacker. Men nog om mina fantasier och tillbaka till hennes låt. Den påminde alldeles för mycket om Euphoria. Kanske tror Danny att det är framgångsreceptet och skrev då en låt som är så lik låten han förlorade emot. Till och med numret, kläderna och ljussättningen påminde för mycket om Euphoria. Jag hade förhoppningar om detta, men blev inte det minsta imponerad.

mf16_betyg2_5


Hollac16: Den här låten var en mycket mycket stor besvikelse för mig. Det känns som ett albumspår som låt nummer 5, dvs. varken den låten som man tycker bäst eller sämst om. Den här låten håller tyvärr lika (dålig) klass som dockorna och borde enligt mig ha hamnat näst sist. Det är en ovärdig finallåt och jag hoppas vid gudarna att Molly inte blir någon slags juryfavorit nu och tar hem segern. För då är Sveriges chanser att klara sig bra i Eurovision lika med noll.

mf16_betyg1


Linn: Som föregående talar påpekat lite väl mycket Euphoria inslag. Nej, Molly. Gör om gör rätt .Låten är väl inget fel på. Det var inte oväntat att hon skulle gå till final. Något annat hade varit konstigt.

mf16_betyg4


Robban: Stor besvikelse på denna låt framförd av en av förhandsfavoriterna att ta hem hela Melodifestivalen i år. Jag är ledsen Molly, men detta kändes alldeles för platt och tråkigt för mig. Jag hade förväntat mig låtar som var i stil med hennes tidigare singlar ”Freak” och ”Phoenix”. Kvällens mest väntade finalist och för mig personligen den sämsta av de alla i den här deltävlingen.

mf16_betyg1


 

 

Panelens topplistor

Så här tyckte respektive panelmedlem att den fjärde deltävlingen skulle ha slutat (personlig åsikt alltså). Vi skriver även varsin personlig helhetskommentar om sändningen.

 

Adrian

 1. Frans – ”If I Were Sorry”
 2. Martin Stenmarck – ”Du tar mig tillbaks”
 3. Molly Sandén – ”Youniverse”
 4. Panetoz – ”Håll om mig hårt”
 5. Dolly Style – ”Rollercoaster”
 6. Linda Bengtzing – ”Killer Girl”
 7. Eclipse – ”Runaways”

Slutkommentar: Deltävling 4 kom dessvärre att bli en politisk deltävling. Igen. Oavsett vad man än tycker om att ändra ord i nationalsången och sjunga svenska patriotiska sånger på arabiska, så måste man inse att man gör en politisk manifestation genom att göra det. Folk kommer att bli arga – vare sig det var tänkt så eller inte. Politiska manifestationer hör inte hemma i Melodifestivalen, eftersom tävlingen är opolitisk – enligt reglerna. SVT måste lära sig det! Personligen tyckte jag mycket om pausunderhållningen, och i synnerhet Sarah Dawn Finers framträdanden. Hon är helt otrolig både som sångerska och programledare. Men att sjunga nationalsången – och dessutom ändra på ”obekväma ord” i sången är för mycket för mig och detta tolkar jag bara som ett onödigt affektsökeri från SVT:s sida. Jag tycker att det har spårat ur nu. Men bortsett ifrån detta debacle så är jag generellt nöjd med deltävling 4. Jag passar också på att kommentera hela startfältet i årets mello nu, för när alla bidrag nu är släppta så har vi nog alla insett faktum: Det finns ingen ”Måns” eller ”Loreen”. Det finns ingen självklar vinnarkandidat. Molly kan knappast ses som favorit längre, inte heller Frans borde rätteligen få ta över den platsen med sin superavskalade låt. Det är ett öppet race! Jag lägger mina röster Wiktoria från deltävling 2, mycket p.g.a det otroligt snygga scennumret. Men det blir nog oerhört jämnt i finalen.

 

Alexander

 1. Molly Sandén – ”Youniverse”
 2. Linda Bengtzing – ”Killer Girl”
 3. Frans – ”If I Were Sorry”
 4. Panetoz – ”Håll om mig hårt”
 5. Eclipse – ”Runaways”
 6. Martin Stenmarck – ”Du tar mig tillbaks”
 7. Dolly Style – ”Rollercoaster”

Slutkommentar: Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här deltävlingen. Främst så känns det ju som om SVT ordnat den här veckans tävling endast för att ge Molly Sandén en finalbiljett, och för att låta Frans testa sina vingar. De andra var nog mest utfylland. Förutom Linda Bengtzing då! Gina Dirawi levererade som vanligt, och den här veckan med den alldeles bedårande och otroligt proffsiga Sarah Dawn Finer vid sin sida. Sarah tog nästan rollen av Gina, då hon vant ledde oss genom programmet. Den omtalade mellanakten, som jag i alla fall mest hört dålig kritik om, tyckte jag i min tur att var lysande även den. Det är sällan något rör mig så mycket att jag både gråter och får gåshud, men nu hände det. Och då är jag inte ens svensk och kan säga att det var mitt lands nationalsång jag blev rörd av. Det var bara något i hela upplägget som rörde mig något så otroligt. Och samtidigt så skönt att de kunde göra en mellanakt utan pyroteknink och enorm ljusshow. Snyggt och stilrent! 1000 poäng åt Sarah, kom tillbaka när du vill!

 

Erik

 1. Panetoz – ”Håll om mig hårt”
 2. Eclipse – ”Runaways”
 3. Linda Bengtzing – ”Killer Girl”
 4. Martin Stenmarck – ”Du tar mig tillbaks”
 5. Frans – ”If I Were Sorry”
 6. Molly Sandén – ”Youniverse”
 7. Dolly Style – ”Rollercoaster”

Slutkommentar: Fantastisk deltävling på alla sätt i Gävle med många olika genres och mellanakterna var otroligt bra speciellt nationalsången men…. Jag tänker inte hylla Melodifestivalen något mer utan nu måste vi prata om bidragen som är med i årets final. Alla är stöpta i samma form det är mycket radio/midtempo pop. Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att det ska behöva vara så. Melodifestivalen har alltid varit mångfald där många olika genres har fått komma till tals. I Gävle den 27:e februari åkte en balld, ett hårdsbidrag och en schlagerdänga ut?! Det är otroligt tråkigt för tävlingen som helhet. Som jag tidigare var inne på att detta kan bero på hjärtappen. Jag hoppas att Christer Björkman tänker till och gör om hjärtappen till nästa år så att man kanske bara får rösta på ett bidrag via den men att man kan ge betyg på låtarna ändå i en femgradig skala som sedan kan spidas på sociala medier och kan diskuteras i lunchrummen på våra arbetsplatser.

 

Haris

 1. Frans – ”If I Were Sorry”
 2. Martin Stenmarck – ”Du tar mig tillbaks”
 3. Molly Sandén – ”Youniverse”
 4. Eclipse – ”Runaways”
 5. Panetoz – ”Håll om mig hårt”
 6. Linda Bengtzing – ”Killer Girl”
 7. Dolly Style – ”Rollercoaster”

Slutkommentar: En rätt underhållande deltävling med en överraskande finalist. Så summerar jag årets sista deltävling. Molly var det knappast någon som tvivlade på skulle gå till final hur hennes låt än lät. Frans var det roliga utropstecknet och nu får vi en final som är ett getingbo. Till skillnad från tidigare år så finns nog ingen riktig vinnarkandidat, även om SVT pushar för Molly.
Politiska inslaget i pausunderhållningen var bara löjlig. Jag tycker inte det hör hemma i Melodifestivalen och jag lyssnar hellre på Henrik Schyfferts gupp-standup än en till av alla dessa politiska inslag. Till sist vill jag även tillägga att jag för första gången tyckte Gina var bra stylad efter sin ålder och såg riktigt modern ut för en gång skull. Tummen upp för det.

 

Hollac16

 1. Eclipse – ”Runaways”
 2. Panetoz – ”Håll om mig hårt”
 3. Frans – ”If I Were Sorry”
 4. Linda Bengtzing – ”Killer Girl”
 5. Martin Stenmarck – ”Du tar mig tillbaks”
 6. Molly Sandén – ”Youniverse”
 7. Dolly Style – ”Rollercoaster”

Slutkommentar: Låtmässigt kändes denna deltävling lika stark som den första, men jag är inte lika nöjd med resultatet som jag var då. Jag tycker helt fel bidrag tog finalplatserna och dessutom borde hårdrockarna Eclipse fått en chans till. De stod för kvällens bästa akt, punkt slut. Sedan att Linda kom sist och Martin näst sist, ja det är sånt som händer i år verkar det som och det är mycket tråkigt att kompetenta sångare med bra låtar röstas ut till förmån för ungdomar som sjunger radiomusik. Molly Sandén som varit favorit hela vägen hoppas jag nu kommer dåligt i finalen för hennes låt är fruktansvärt tråkig. Säger bara lex Österrike ifjol. Nu får vi istället en Junior ESC-nationell final där alla sjunger radioskval inte direkt uppmuntrande om man slår upp ordet variation i en ordbok. Nej, 2016 blev inte direkt något överraskande år men då jag hade inställningen efter min stora besvikelse för Melodifestivalen 2013 så tycker jag att det är ett okej-år. Men vi har ingen vinnare i år, det är sanningen.

 

Linn

 1. Frans – ”If I Were Sorry”
 2. Molly Sandén – ”Youniverse”
 3. Panetoz – ”Håll om mig hårt”
 4. Dolly Style – ”Rollercoaster”
 5. Martin Stenmarck – ”Du tar mig tillbaks”
 6. Eclipse – ”Runaways”
 7. Linda Bengtzing – ”Killer Girl”

Slutkommentar: Nu har vi hört alla låtar i 2016 års upplaga av mello. Överlag har det varit ganska dåliga låtar, med inslag av några riktigt bra. Deltävling fyra, imponerar med Frans och gör en besviken med Molly. Sarah Down Finer gör ett superjobb som programledare. Jag gillar henne och hennes insats!

 

Robban

 1. Frans – ”If I Were Sorry”
 2. Eclipse – ”Runaways”
 3. Linda Bengtzing – ”Killer Girl”
 4. Martin Stenmarck – ”Du tar mig tillbaks”
 5. Panetoz – ”Håll om mig hårt”
 6. Dolly Style – ”Rollercoaster”
 7. Molly Sandén – ”Youniverse”

Slutkommentar: Storfavoriterna Molly Sandén och Frans var väntade finalister. Desto mer spännande var det om vem som skulle knipa Andra Chansen-platserna. De rutinerade Mello-artisterna Martin och Linda floppade och fick stå åt sidan åt den yngre publikens favoriter. Det var tur att jag inte skrev min kommentar tätt efter att deltävlingen var över, för jag var milt sagt upprörd och irriterad på årets upplaga av Melodifestivalen. Kvaliteten på låtarna är överlag väldigt låg i år känner jag. Om det beror på att vi håller i värdskapet (Eurovision) vet jag ej, men det var ju lika mossigt år 2013 när vi hade ESC på hemmaplan.

 


 

Kommentera