Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ukraina fortsätter med Vidbir till Eurovision 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Redan i december i år (2022) planerar det ukrainska TV-bolaget UA:PBC att hålla i Vidbir-finalen som utser Ukrainas artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2023.

För närvarande och fram till den 15:e oktober håller en antagning öppen för intresserade artister och låtskrivare att skicka in tävlingsbidrag. Om du vill ta chansen är det via denna länk som gäller. Några regler gäller dock bland annat att både artist och bidrag måste uppfylla EBU-regelverket samt får inte tävlingsbidraget framföras på ryska, däremot på vilket annat språk som helst.

Exakt hur startfältet ska utses och hur många bidrag som väljs ut är inte känt, däremot har det kommit uppgifter om att det är tittarna som ska utse den jury som ska vara med och rösta i programmet. Juryn får sedan halva makten att avgöra finalen medan tittarna ges den andra halvan. Som tidigare meddelat är finalen planerad att hållas i december men något mer datum än så saknas. Det skulle i så fall innebära att Ukraina blir en av de första länderna för säsongen att få klart sitt val till ESC 2023.

 

Ukraina blir inte värdnation 2023

Det var som bekant Ukrainas Kalush Orchestra som tog hem segern i Eurovision 2022 med bidraget ”Stefania”, men på grund av den oroliga situation som landet befinner sig i just nu efter att Ryssland invaderade Ukraina under tidiga 2022 beslutade EBU att inte låta Ukraina hålla i arrangemanget 2023. Istället kommer det att bli Storbritannien som får uppdraget även om det kommer att göras på uppdrag av Ukraina och i någon slags medproduktion med UA:PBC.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen