Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Malta presenterar Destinys tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Carlton Agius (bild hämtad från Eurovision.tv)

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Malta är ett av de länder som inför Eurovision 2021 har väntat längst på att meddela sitt tävlingsbidrag, men under måndagen den 15:e mars släpptes tävlingsbidraget “Je Me Casse” som Destiny ska framföra i årets tävling.

Bidraget är gjort av kvartetten Malin Christin, Amanuel Dermont, Nicklas Eklund och Pete Barringer och låten har precis som artisten tagits ut internt. Låtens franska titel till trots framförs den på engelska. Kolla gärna in den officiella musikvideon:

 

Fakta om uttagningen

Malta blev klara med sitt artistval till Eurovision 2021 redan i maj 2020, ungefär samtidigt som Eurovision 2020 skulle ha hållits. Även här valde TV-bolaget TVM ut artisten som skulle ha tävlat 2020 som var sångerskan Destiny. I slutet av oktober 2020 ville TVM få in förslag från låtskrivare på låtar och alla som var intresserade kunde skicka in förfrågan per mejl. Sedan dess har vi inte hört något mer från Malta, utan det är först nu i slutet av uttagningssäsongen som tävlingsbidraget meddelades.

 

Kommentera gärna vad du tycker om Maltas bidragsval!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen