Malta presenterar Destinys tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest 2021

Foto & copyright: Carlton Agius
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Malta är ett av de länder som inför Eurovision 2021 har väntat längst på att meddela sitt tävlingsbidrag, men under måndagen den 15:e mars släpptes tävlingsbidraget ”Je Me Casse” som Destiny ska framföra i årets tävling.

Bidraget är gjort av kvartetten Malin Christin, Amanuel Dermont, Nicklas Eklund och Pete Barringer och låten har precis som artisten tagits ut internt. Låtens franska titel till trots framförs den på engelska. Kolla gärna in den officiella musikvideon:

 

Fakta om uttagningen

Malta blev klara med sitt artistval till Eurovision 2021 redan i maj 2020, ungefär samtidigt som Eurovision 2020 skulle ha hållits. Även här valde TV-bolaget TVM ut artisten som skulle ha tävlat 2020 som var sångerskan Destiny. I slutet av oktober 2020 ville TVM få in förslag från låtskrivare på låtar och alla som var intresserade kunde skicka in förfrågan per mejl. Sedan dess har vi inte hört något mer från Malta, utan det är först nu i slutet av uttagningssäsongen som tävlingsbidraget meddelades.

 

Kommentera gärna vad du tycker om Maltas bidragsval!

 


 

Kommentera