Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vill du göra Maltas Eurovision-bidrag 2021?

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu har det blivit dags att vässa pennorna och skärpa till tonerna, för här kommer ett erbjudande som kan vara svårt att motstå!

Det var i samband med tidpunkten då Eurovision 2020 skulle ha avgjorts bekräftade det maltesiska TV-bolaget PBS att man internt utsett sångerskan Destiny som sin representant till Eurovision 2021. Hon skulle ha representerat Malta redan den gången i och med sin seger i X Factor Malta, men hon får en ny chans på revansch i maj 2021.

Sedan det stod klart att Destiny skulle få chansen att tävla i Eurovision igen har det varit ganska tyst om själva tävlingsbidraget. Först nu, mer än fem månader efter beskedet, släpper PBS den stora nyheten att de letar intresserade låtskrivare för Maltas bidrag.

 

Hur går det till?

Den exakta formen känner vi inte helt till, däremot har PBS nu lanserat en chans för alla sugna låtskrivare därute att skicka in sin förfrågan. Allt du behöver göra är att skicka ett mejl till PBS där du skriver att du är intresserad av uppdraget (om du nu är intresserad). Du skickar det till följande adress: submissions@pbs.com.mt

Deadline är fredag 30:e oktober 2020, vilket innebär att det är inte jättemycket betänketid.

Alla som skickat in en förfrågan kommer att få svarsmeddelande med mer information om bland annat vilka krav som ställs, vilka genrer som föredras osv.

OBS! Det är inte helt klarlagt om detta leder till en internt vald låt eller om det blir någon slags final/uttagning. Vi får anledning att återkomma till det senare.

 

Fakta: Malta i Eurovision 2020


Inför Eurovision 2020 valde Malta att återigen utse sin tävlingsartist via X Factor Malta. I den direktsända finalen blev sångerskan Destiny vinnare medan hennes tävlingsbidrag ”All Of My Love” valdes ut internt. Det var inte första gången som Destiny tävlade i ett sångsammanhang, hon har tidigare representerat Malta i Junior Eurovision och vunnit!

I Eurovision 2020 i Rotterdam skulle låten ha tävlat i den första semifinalen men eftersom EBU ställde in årets tävling fick inget land något resultat. Så här såg den officiella musikvideon ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen