’United by Music’ blir permanent Eurovision-slogan

EUROVISION 2024. EBU har meddelat att ESC-sloganen United by Music, som användes som slogan till föregående Eurovision, blir kvar som slogan även till ESC 2024, samtidigt som den permanentas den som en officiell slogan.

 

Vad innebär beslutet?

Beslutet, som meddelades den 14:e november, innebär således att värdnationerna från och med Eurovision 2024 och framåt inte längre behöver ta fram sin egen slogan utan kommer att använda sig av United by Music även i framtiden. Däremot kommer värdnationerna fortfarande att formge sin version av sloganen utifrån vilket perspektiv man vill använda sig av. Det kan i sin tur innebära att formgivningen kan se olika ut från ett år till ett annat även om det är samma slogan.

 

Har använts sedan 2002

Första gången som Eurovision hade en officiell slogan var i Tallinn 2002 och efter det har den traditionen fortsatt år efter år, med undantag för Eurovision 2009 som inte hade någon slogan alls. Exempel på slogans har varit ”We Are One”, ”#JoinUS” och ”All Aboard!”.

 

Biljettinfo och deltagarlista

I samband med beskedet om slogan passade EBU också på att meddela att biljettförsäljningen till Malmö Arena den 7:e, 9:e och 11:e maj kommer att påbörjas inom kort. Man meddelade även att deltagarlistan till Eurovision 2024 håller på att färdigställas men det fanns i skrivande stund inget officiellt datum för när den kommer att presenteras.

 


 

Kommentera