Malou Prytz: ”Det kommer bli en positiv överraskning”

Foto & copyright: Per Kristiansen/Warner Music
Bilden är publicerad med tillstånd av Warner Music.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens första deltävling fick vi oss en pratstund med Malou Prytz som tävlar med bidraget ”Bananas”.

 

18-åriga Malou Prytz från Ryd i Tingsryds kommun slog igenom stort i och med sin medverkan i Melodifestivalen 2019 med låten I Do Me som tog henne direkt till final om än att resan slutade med en sistaplats i finalen. Bara ett år senare var hon tillbaka igen, den här gången med låten ”Ballerina” som var en något mer allvarlig låt mot hur det hade låtit året innan. Den gången tog hon sig till Andra chansen där resan tog stopp i en duell mot Paul Rey. I år är hon tillbaka för en tredje medverkan något som hon verkligen ser fram emot.

– Det känns jättekul och jag är så tacksam att jag har fått chansen att vara med en gång till för det är inte alla som får uppleva att vara med i Melodifestivalen tre gånger i så ung ålder som jag är, säger Malou.

 

Gick klart gymnasiet under pandemin

I samband med att hon tävlade i Melodifestivalen 2020 slog ju som bekant coronapandemin till över hela världen, vilket i stort sett satte stopp för många i musikbranschen att anordna konserter och spelningar med publik. Malou berättar att hon har kunnat haft några spelningar men under pandemin har hon valt att fokusera på att gå klart gymnasiet.

– Sedan valde jag lite efter Mello att fokusera på skolan fullt ut sista året, för jag gick sista året på gymnasiet. Bara för att få fullt fokus på det. För jag kände att det hade kommit lite i efterhand med tanke på att jag missade mycket när jag var med 2019 och 2020. Så det kom lägligt för min del, säger hon.

 

Släppa loss och ‘Go Bananas’

Den låt som Malou Prytz framför i årets Melodifestival heter Bananas och är gjord av veterangänget Alice Gernandt (Ace Wilder), Jimmy ”Joker” Thörnfeldt,JoyDeb och LinneaDeb. Låten beskriver Malou att man ska släppa loss och ‘Go Bananas’ och att man kanske inte ska ta sig själv på största allvar, ett budskap som är lite tvärtemot hur hon själv är som person.

– Jag är alltid sån att jag alltid vill anpassa mig till allt och alla och göra rätt i varje situation så att det inte blir fel och så. Men den här låten handlar om att man helt enkelt inte ska bry sig utan bara köra på, säger Malou.

 

Själva låten kom till att Malou fick förfrågan från hennes manager som tipsade henne om att de hade en låt som de tror skulle passa henne bra. I vanliga fall brukar hon få lyssna på låten innan den ska spelas in för att lära sig den i förväg, men den här gången fick hon lyssna på den först i studion.

– Så då åkte jag till studion och spelade in den på plats helt enkelt. Först var jag lite skeptisk för den sticker ändå ut jämfört med det jag har gjort tidigare och är lite annorlunda, men jag tror samtidigt att det kommer bli en positiv överraskning. Jag hoppas att folk tar emot det positivt i alla fall. Jag gillar låten jättemycket!, säger Malou.

 

Ser positivt på att få inleda festivalen

Den här gången får Malou också äran att öppna Melodifestivalen med sitt tävlingsbidrag, något hon ser fram emot.

– Det känns jättekul att få öppna. Man får en chans att visa vart skåpet ska stå. Det är många som tittar i första deltävlingen första bidraget och får se upplägget och scenen osv. Så jag tror det är positivt att börja, berättar hon.

 

Skulle låtens sedan ta sig hela vägen till final kommer vi att få se en överlycklig Malou på scenen.

– Det skulle kännas jättekul, jag skulle bli jätteglad. Det skulle verkligen bli ett kvitto på att folk tycker om det man gör. Så det skulle vara jättekul, säger Malou.

– Sen om man skulle vara en av de två som går vidare så hade man nog helst velat bli uppropad först, för då blir det lite mer lättnad och inte samma slags nervositet, tillägger hon med ett leende.

 

Och om det tar sig hela vägen till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Det skulle vara helt sjukt och jättekul att få representera Sverige och det skulle som sagt vara ett kvitto på att alla tycker om det man gör och den tiden man har lagt ner gör någon nytta, säger Malou.

 

Förhoppningar om en sommarturné

Utöver Melodifestivalen väntar en turné för Malou i sommar, i alla fall om det är möjligt utifrån coronaläget.

– Och sedan blir det även mer musik som kommer att släppas. Det är ingenting som är fastställt vad som ska släppas just nu men det kommer mer musik, det gör det!, hintar Malou.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Malou Prytz stort lycka till i deltävlingen och i årets Melodifestival! Vi vill även tipsa om att du kan följa Malou via hennes officiella Instagramkonto.

 


 

Kommentera