Duellordningen för Andra chansen (Mello 2020)

MELODIFESTIVALEN 2020. I stort sett direkt efter att den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2020 var avklarad kom SVT med beskedet hur bidragen som kvalat vidare till Andra chansen ska mötas.

 

Vem möter vem?

Duellerna har satts ihop av SVT utifrån vilka bidrag som tittarna valt att rösta vidare hit. Så här ser ordningen ut:

 

Duell 1

  1. Anis Don Demina – “Vem är som oss?”
  2. Ellen Benediktson & Simon Peyron – “Surface”

 

Duell 2

  1. Malou Prytz – “Ballerina”
  2. Paul Rey – “Talking In My Sleep”

 

Duell 3

  1. Felix Sandman – “Boys With Emotions”
  2. Frida Öhrn – “We Are One”

 

Duell 4

  1. Mendez feat. Alvaro Estrella – “Vamos Amigos”
  2. Drängarna – “Piga och dräng”

 

Fakta om duellerna

Det är 19:e året i följd som SVT har ett uppsamlingsheat i Melodifestivalen för de bidrag som kommit på tredje och fjärde plats i deltävlingarna. I år är det dessutom för 14:e gången gillt som det sker i duell-form. Som tidigare nämnt är det SVT som har beslutat vem som ska möta vem och i vilken duell, men det har självklart gjorts utifrån vilka bidrag som tittarna har valt att röstat vidare hit. I övrigt har produktionen var tvungna att följa dessa två regler när de satte ihop duellerna:

– I varje duell ställs ett bidrag på tredje plats mot ett bidrag på fjärde plats.

– Två bidrag från samma deltävling får inte möta varandra i samma duell.

 

Upplägget

SVT har satt ihop Andra chansen-trädet och därefter är det upp till tittarna att rösta fram en vinnare per duell som får en finalplats. Eftersom det är fyra dueller blir det också även i år fyra bidrag från Andra chansen som går direkt till final.

I varje duell ställs bidragen mot varandra, där varje röstningsgrupps vinnare får 1 poäng. För att gå till final krävs således att bidraget har fått minst 5 av 8 poäng. Skulle det däremot bli en oavgjord match, dvs. 4-4 i duellen, avgör istället antalet tittarröster vilket bidrag som går till final i den duellen.

 


 

Kommentera