Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

SVT kör ”Studio Eurovision” inför Eurovision 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

EUROVISION 2019. Inför Eurovision 2019 i Tel Aviv kommer SVT att ladda upp med två specialavsnitt av ”Studio Eurovision” den 8:e och 11:e maj. Programledare är Marika Carlsson som tillsammans med Eurovision-experten Ronny Larsson från tidningen QX och en rad andra gäster guidar tittarna om vad som är att förvänta sig i Israel.

 

Upplägg

I vart och ett av de två programmen är det Marika Carlsson som kommer att guida tittarna genom allt som händer. Marika gjorde som bekant stor succé i vintras som en av programledarna för Melodifestivalen, där det både blev humor, show och dans. Denna gång blir det bara hon från kvartetten som tar sig an Studio Eurovision, men helt ensam blir hon inte. Hon får med sig en Eurovision-expert i form av QX-profilen Ronny Larsson, som är ett stort fans av tävlingen och som har haft den som sin arbetsplats sedan många år tillbaka genom sin och vännen Kens gemensamma projekt Schlagerprofilerna (som drivs genom en blogg, podd och YouTube-kanal).

 

Gäster

Förutom Marika och Ronny kommer en rad gäster dyka upp i programmen. I det första programmet är bland andra John Lundvik gäst men även sångerskan Kikki Danielsson och radioprofilen Anna Charlotta Gunnarson står med i SVT:s tablå. I avsnitt 2 är bland andra Kris Boswell, Lina Hedlund, Linnea Deb, Anders Wrethov och Anna Kinberg Batra gäster.

 

Övrig info

Det är sammanlagt två program som har producerats och som sänds den 8:e maj respektive 11:e maj kl. 20:00 CEST i SVT1. Programmen är förinspelade i en SVT-studio i Stockholm med publik från bland andra Melodifestivalklubben.

 

Kommentera gärna vad du tycker om SVT:s upplägg i år!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen