Signe & Hjördis: ”Det hade varit kul att få se en låt på svenska i Eurovision”

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023 – INTERVJU. Inför helgens deltävling i Malmö fick vi en pratstund med systrarna Signe & Hjördis som tävlar med låten ”Edelweiss”.

 

Systerduon Signe och Hjördis Bornemark är 16 och 18 år, och som efternamnet låter så, ja, de är släkt med Gullan Bornemark som är känd för sina många visor där de båda har varit med och sjungit in några av låtarna. Även systrarnas pappa skriver låtar. Förutom musiken går bägge två just nu i gymnasiet men de har också medverkat i teater- och musikaluppsättningar. Näst på tur står medverkan i Melodifestivalen med bidraget ”Edelweiss” som Anderz Wrethov, Jimmy Jansson och Myra Granberg har skapat. Vi är såklart nyfikna på hur de ser på att vara med i ett sådant här stort sammanhang som tävlingen faktiskt är.

– Det känns ganska overkligt eftersom det är en massa kameror men det känns ganska coolt och tryggt. På de tidigare repen som vi har haft så har det varit så här nytt och massa saker så det blir kul att köra igång, säger Signe & Hjördis.

 

Har ni alltid sjungit tillsammans eller har ni hittat er bana med tiden?

– Vi har sjungit ihop så länge vi kan minnas, med vår familj och ihop på konserter och hemma. Så det känns jättenaturligt att göra det, säger systrarna.

 

Om ni skulle ta er hela vägen till final och där få representera Sverige, hur skulle det kännas för er?

– Det hade varit superkul, men vi har inte tänkt dit utan vi tänker här och nu väldigt mycket. Men det hade varit kul att få se en låt på svenska i Eurovision för det är inte så vanligt längre, säger de.

 

Systrarna säger att de ska fortsätta att jobba ihop även efter Melodifestivalen och skriva låtar och sjunga ihop. Med det sagt vill vi passa på att önska Signe & Hjördis lycka till i Melodifestivalen 2023 och om du vill följa deras musikaliska resa så görs det enklast via deras officiella Instagramkonto.

 


 

Kommentera