Sverige bekräftar deltagande i Eurovision 2022

EUROVISION 2022. Nästa land i ordningen som bekräftar deltagande till Eurovision 2022 är Sverige!

I och med att flera länder har börjat gå ut med sina uttagningsplaner för Eurovision 2022 var vi nyfikna på hur SVT ställer sig i frågan. Därför tog vi nu efter påskledigheten kontakt med SVT Kommunikation som kort och gott svarar att det för Sverige finns inga planer på att inte delta i Eurovision Song Contest 2022. Helt enkelt, Sverige kommer till start även i Eurovision 2022!

 

Hur ser det ut för Melodifestivalen?

Från och med 2022 kommer Christer Björkman inte längre vara involverad i processen för Melodifestivalen, utan nu är det Karin Gunnarsson och hennes team som tar över hela ansvaret. Exakt hur tävlingsupplägget ser ut framåt vet vi inte men förmodligen lär vi få svaren senare i vår eller sommar. Det har tidigare hintats om förändringar men vilka och hur stora är ännu inte kända.

 

Andra länder som har bekräftat deltagande

Vi har tidigare rapporterat att fyra länder, utöver Sverige, har hittills bekräftat deltagande samt uttagningsmetod till Eurovision 2022. Israel kommer att använda sig av X Factor som uttagning medan San Marino har börjat att förbereda ett helt nytt uttagningsformat. Även Schweiz och Tyskland har hunnit bekräfta deltagande där bägge länderna kommer att använda sig av internvalet som metod där två jurygrupper får vara med och rösta fram vinnarna.

 


 

Kommentera