Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Jendrik Sigwart representerar Tyskland i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: NDR
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Tyska NDR har gått ut med att det blir sångaren Jendrik Sigwart som kommer att få representera Tyskland i årets Eurovision Song Contest.

 

Vad har hänt?

Precis om ifjol utsåg NDR Tysklands artist och tävlingsbidrag med hjälp av en rekryterad publikpanel samt expertjury som tillsammans fick internt rösta fram en vinnare. Detta besked kom redan i början av juli ifjol då den tyska delegationschefen Alexandra Wolfslast och NDR:s underhållningschef Thomas Schreiber bekräftade upplägget till sajten ESC Kompakt. Denna metod används istället för att hålla en nationell uttagning/final där publiken får tycka till.

Själva omröstningen pågick under en större del av andra halvåret 2020 och gick, enligt uppgifter från den tyska Eurovisionsidan ESC Kompakt, in i sin slutfas i november/december. I samma veva kom besked att fjolårsartisten Ben Dolic valt att tacka nej till att tävla för Tyskland igen 2021, vilket han gick ut med via sitt Instagramkonto. Mot slutet av december ifjol kom beskedet att jurygrupperna hade gjort sitt slutval och att en artist och ett tävlingsbidrag nu hade valts ut. Däremot dröjde det först nu till början av februari innan valet blev officiellt.

 

Vilket bidrag tävlar Jendrik med?

Ännu är det bara artisten som blivit presenterad, medan det är sagt att låten – vars titel ännu är hemlig – kommer att offentliggöras för publiken den 25:e februari. Det betyder således några veckors väntan på låten!

 

Fakta: Vem är Jendrik?


Artisten Jendrik Sigwart föddes den 27:e augusti 1994 i Hamburg, Tyskland, där han också växte upp tillsammans med sina föräldrar och tre syskon. Redan som barn intresserade han sig för musiken och lärde sig att spela olika instrument. Efter att ha gått ut skolan fortsatte han att studera musik vid Hochschule Osnabrück. Jendrik är en singersongwriter som gör sin egen musik, och framförallt ifjol när det p.g.a. coronapandemin inte gick att uppträda på scenerna lade han ned mycket tid på låtskrivandet men även på sociala medier.

Nu tar han nästa steg i karriären och det blir i Eurovision 2021 i Rotterdam. Att få tävla i Eurovision har varit en dröm för Jendrik och den går nu i uppfyllelse!

I och med att Tyskland tillhör de så kallade ”Big Five” slipper Jendrik kvala genom semifinalerna. I och med det kan han redan nu börja förbereda sig på sitt finalframträdande i Rotterdam som äger rum den 22:a maj.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen