Eurovision 2021: Lyssna på de direktkvalificerade bidragen

EUROVISION 2021. Alla bidrag till årets Eurovision är nu officiellt valda och publicerade och därför har det blivit dags att börja lyssna in sig på startfälten. I denna artikel har vi sammanställt de 6 bidrag som innan tävlingen ens har börjat är klara att tävla i finalen den 22:a maj.

Senare under våren kommer vi självklart fördjupa oss mer i bidragen som tävlar, bland annat kommer du såklart att få reda på vad vi tycker och tror om utgången för respektive land. Se därför detta som en slags mjukstart inför det som väntar om (i skrivande stund) två månader. Du får själv gärna kommentera vilken låt eller vilka låtar du har som favoriter just nu!

 

Vilka är direktkvalificerade?

Till och börja med är årets värdnation Nederländerna direktkvalificerade och detta för att de är värdnation. Utöver dem är också gruppen ”The Big Five” direktkvalificerade, vilka är fem länder som betalar mest pengar till EBU och som tack för den hjälpen får de också varsin gratis finalplats oavsett slutplacering året innan.

Bidragen i ”The Big Five” får sina startnummer tillsatta under tävlingsveckan i maj, förmodligen natten mot den 21:a maj, medan det sedan tidigare stått klart att Nederländerna kommer att ha startnummer 23 (av 26). Förutom dessa låtar kommer ytterligare 20 bidrag att kvalificera sig till final med tio låtar från varje semifinal.

 

Startfältet

Följande länder är än så länge i final (listade i alfabetisk ordning):

 

Avslutningsvis följer också ett inofficiellt recap med de direktkvalificerade låtarna

 


 

Kommentera