Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2021: Lyssna på de direktkvalificerade bidragen

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2021. Alla bidrag till årets Eurovision är nu officiellt valda och publicerade och därför har det blivit dags att börja lyssna in sig på startfälten. I denna artikel har vi sammanställt de 6 bidrag som innan tävlingen ens har börjat är klara att tävla i finalen den 22:a maj.

Senare under våren kommer vi självklart fördjupa oss mer i bidragen som tävlar, bland annat kommer du såklart att få reda på vad vi tycker och tror om utgången för respektive land. Se därför detta som en slags mjukstart inför det som väntar om (i skrivande stund) två månader. Du får själv gärna kommentera vilken låt eller vilka låtar du har som favoriter just nu!

 

Vilka är direktkvalificerade?

Till och börja med är årets värdnation Nederländerna direktkvalificerade och detta för att de är värdnation. Utöver dem är också gruppen ”The Big Five” direktkvalificerade, vilka är fem länder som betalar mest pengar till EBU och som tack för den hjälpen får de också varsin gratis finalplats oavsett slutplacering året innan.

Bidragen i ”The Big Five” får sina startnummer tillsatta under tävlingsveckan i maj, förmodligen natten mot den 21:a maj, medan det sedan tidigare stått klart att Nederländerna kommer att ha startnummer 23 (av 26). Förutom dessa låtar kommer ytterligare 20 bidrag att kvalificera sig till final med tio låtar från varje semifinal.

 

Startfältet

Följande länder är än så länge i final (listade i alfabetisk ordning):

 

Avslutningsvis följer också ett inofficiellt recap med de direktkvalificerade låtarna

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen