Melodifestivalen 2022: Artisterna i deltävling 3

MELODIFESTIVALEN 2021. Nu på lördag (19:e februari) avgörs den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2022. Inför sändningen kommer vi att uppdatera dig kontinuerligt om allt som händer och först ut är presentationer om respektive artist i startfältet.

 

Foto & copyright: Julia Dansarie/EKKO Music Rights Europe
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

1. Cazzi Opeia – ”I Can’t Get Enough”

Moa Carlebecker, eller Cazzi Opeia som hon kallar sig som artist, är både sångerska och låtskrivare. Det är första gången som hon deltar i Melodifestivalen, däremot är hon mycket välkänd som låtskrivare inom K-pop med flera listettor på Billboard, flera miljoner sålda album och miljarder streams. Kort sagt – en framgångssaga!

I år är det dags för nästa scen och det är Melodifestivalsscenen där hon kommer att tävla med låten ”I Can’t Get Enough” som hon har gjort tillsammans med Paul Rey (tidigare Mello-deltagare) samt Bishat Araya och Jakob Redtzer.

 


Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

2. Lancelot – “Lyckligt slut”

Lance Hedman Graaf, mer känd under sitt artistnamn Lancelot, föddes den 21:a juli 2000 i Stockholm. Han är son till Magdalena Graaf och Magnus Hedman, och som många känner till har hans mamma också en artistkarriär.

Tillsammans med Linton Calmroth bildar de musikduon Lance & Linton som 2019 fick ett skivkontrakt som direkt resulterade i släppet av singeln Best Time’s Right Now även om han samma höst startade upp en solokarriär med släppet av låten Fördärvad som kom till under en jobbig period i hans liv.

I Melodifestivalen tävlar Lance med bidraget ”Lyckligt slut” som han har gjort tillsammans med Niklas Carson Mattsson. Det är hans första medverkan i Melodifestivalen.

Följ gärna Lancelot i sociala medier via hans officiella Instagramkonto.

 


Foto & copyright: Andreas Nilsson
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

3. Lisa Miskovsky – “Best To Come”

Sångerskan Lisa Miskovsky slog igenom stort i Sverige 2001 då hon släppte sitt debutalbum som året därpå belönades med Rockbjörnen. 2003 släpptes nästa album och även det blev succé och efter det har karriären rullat på med ytterligare album- och musiksläpp. Lisa har även synts till i andra sammanhang exempelvis som låtskrivare bakom kända artister.

2012 ställde Lisa Miskovsky upp i Melodifestivalen med Why Start A Fire som tog sig till final och hamnade på nionde plats. Exakt tio år senare är hon tillbaka i samma sammanhang, och den här gången med låten ”Best To Come” som hon har gjort ihop med David Lindgren Zacharias.

Följ gärna Lisa Miskovsky i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto & copyright: Miranda Fredriksson/Jubel
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

4. Tribe Friday – ”Shut Me Up”

Sångaren och gitarristen Noah Deutschmann, gitarristen Isak Gunnarsson och basisten Robin Hanberger Pérez bildar tillsammans musikgruppen Tribe Friday. De beskriver sig själva som ett indierockband som även innehåller dansant pop och emo.

År 2019 släppte gruppen sin debut-EP och de har även turnerat runt och blev nominerade till årets grupp på P3 Guld (där de även har uppträtt). Under våren 2022 väntas nästa album släppas och inför det tävlar de i Melodifestivalen med bidraget ”Shut Me Up” som de har gjort text och musik till själva.

 


Foto & copyright: Andreas Joakimsson/Warner Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

5. Faith Kakembo – ”Freedom”

Faith Kakembo är uppvuxen i Månsarp men bor idag i Jönköping där hon till vardags arbetar som narkossjuksköterska. Musiken har dock alltid funnits med i hennes liv från uppväxten med kyrkokörer hela vägen upp till Melodifestivalen där hon senast tävlade 2020 med låten Crying Rivers”.

Den musikaliska resan till Melodifestivalen började i P4 Nästa 2019 där hon gick vidare till riksfinalen med låten “Through Fire And Rain” som gjordes av hennes kompis Johannes Häger. Även om Faith inte vann P4 Nästa-finalen erbjöd SVT en plats i Melodifestivalen 2020 och den här gången har hon fått en ytterligare chans att tävla!

Årets bidrag heter ”Freedom” och den låten har Faith varit med och gjort tillsammans med Laurell Barker, Anderz Wrethov och Palle Hammarlund.

Följ gärna hennes musikaliska resa via det officiella Instagramkontotot.

 


Foto & copyright: Karin Törnblom
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

6. Linda Bengtzing – ”Fyrfaldigt hurra!”

Melodifestivalveteranen Linda Bengtzing är tillbaka i tävlingen för åttonde gången! År 2005 slog hon igenom stort med Alla flickor och sedan dess har hennes partylåtar höjt lördagsstämningen rejält i tävlingen. Eller vad sägs som Jag ljuger så bra, E det fel på mig och Hur svårt kan det va? – bara för att nämna några låtar.

Innan Linda dök upp i Melodifestivalsammanhanget syntes hon bland annat till på Wallmans salonger och hon har även sjungit i dansband och deltagit i olika talangprogram. Hon har även varit programledare i TV.

Den här gången är Linda Bengtzing tillbaka med låten ”Fyrfaldigt hurra” som hon har varit med och gjort tillsammans med Thomas G:son, Myra Granberg och Daniel Jelldéus.

Följ gärna Linda Bengtzing i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto & copyright: Marcus Järvinen
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

7. Anders Bagge – ”Bigger Than The Universe”

I vanliga fall är vi vana att se Anders Bagge sitta med i Idoljuryn i TV4, en roll han haft nästan alla år sedan 2008, men i år blir det lite annorlunda då Bagge tar steget upp på Melodifestivalens stora scen där han får avsluta den tredje deltävlingen med bidraget ”Bigger Than The Universe” som han har varit med och gjort tillsammans med Jimmy Jansson, Peter Boström och Thomas G:son.

Anders Bagge har förutom sitt Idol-uppdrag en artistkarriär, bland annat var han en del av grupperna Leagacy of Sound och Ruff ’N’ Ready på 1990-talet innan han sedan grundade sitt eget produktionsbolag. Och under våren 2021 gjorde han stor framgång som deltagare i Masked Singers i TV4.

 


 

Kommentera