Officiellt: James Newman representerar Storbritannien i Eurovision 2021

Foto & copyright: Victor Frankowski
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. BBC har valt att förnya sitt samarbete mellan BBC Studios och skivbolaget BMG och därigenom valt att än en gång bjuda in artisten James Newman att representera Storbritannien i Eurovision Song Contest.

 

Vad har hänt?

Inför Eurovision 2020 valde BBC att skrota den tidigare nationella uttagningen Eurovision: You Decide som användes som uttagning åren 2016-2019, där publiken fick bestämma vilken artist och tävlingsbidrag som skulle få tävla för Storbritannien i det aktuella årets Eurovision. Enligt uppgifter från producenten Lee Smithurst valde BBC att skrota uttagningsfinalen 2020 p.g.a. det dåliga slutresultat landet fick i Tel Aviv 2019 och istället inleddes ett samarbete med skivbolaget BMG, där artisten James Newman med bidraget My Last Breath valdes ut som representant.

Dessvärre blev det ingen Eurovisionresa den gången p.g.a. coronapandemin och allt sedan dess har BBC varit väldigt tysta om både vilken slags uttagning som ska hållas samt vem/vilka som ska få tävla för landet i Rotterdam 2021. Nu mot slutet av uttagningssäsongen kom BBC med bekräftelsen att James Newman åter kommer att representera Storbritannien i Eurovision.

Vilket tävlingsbidrag han får med sig är inte avslöjat än, men i och med att det bara är veckor kvar av årets uttagningssäsong lär det nya tävlingsbidraget bli klart inom en inte allt för lång framtid.

 

Vem är James Newman?

James Newman är en singer-songwriter från London i Storbritannien. Han är också bror till artisten och popidolen John Newman och de har tillsammans gjort låten “Blame” ihop med Calvin Harris som blev succé direkt. Förutom att sjunga själv har James varit med och skrivit åt många andra artister i sin hittills musikkarriär och han har även varit featuring-artist till andra tracks. James har också vunnit en BRIT Award och varit Grammy-nominerad. Inte illa! Ifjol skulle han också ha tävlat för Storbritannien i Eurovision och nu får han en ny chans.

 


 

Kommentera