Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Montenegro håller öppen tävling inför Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Montenegros nationella TV-bolag RTCG har startat en så kallad öppen tävling för att hitta landets nästa representant till Eurovision Song Contest.

Upplägget går ut på att låtskrivare från hela världen kan ansöka med tävlingsbidrag men man ansöker anonymt. När ansökningsperioden sedan är över får en jury lyssna igenom och bedöma bidragen med hjälp av poängsättning i olika kategorier (sång, text och verkets produktionspotential). Vad som händer därefter är inte känt, dock har RTCG tidigare sagt att de av både ekonomiska skäl och på grund av coronapandemin inte kommer att anordna någon form av publik uttagning som exempelvis Montevizija. Det skulle kunna innebära att valet görs internt men det återstår att se längre fram under säsongen.

 

Hur skickar man in sina låtar?

Notera att bidragen ska skickas in per post senast den 10:e december till följande adress:

Konkurs za Pjesmu Evrovizije 2022. NE OTVARATI.

Radio-televizija Crne Gore, Podgorica, Bulevar revolucije 19, Arhiva RTCG – VI sprat

 

OBS! På baksidan av kuvertet ska en femsiffrig kod som representerar låtskrivarnas anonymitet finnas med. Mer info om hur koden tas fram får du om du mejlar till evrovizija@rtcg.me

 

I kuvertet ska följande saker bifogas:

– Den slutgiltiga versionen av tävlingsbidraget samt den instrumentala versionen (dvs. utan sång). Lägg på USB eller CD-skiva.

– Fem tryckta exemplar av sångtexten.

– Ett mindre kuvert som innehåller namnen på vem/vilka som gjort låtens text respektive musik samt en biografi om dessa. I kuvertet ska man även bifoga ett certifikat som visar att ni äger upphovsrätten till ert tävlingsbidrag.

– Intyg om att artisten som framför låten innehar montenegrinskt medborgarskap (låtskrivarna behöver dock inte inneha detta).

 

Tävlingsregler

Utöver att bidraget och artisterna ska uppfylla EBU:s regelverk om originalitet, artistens ålder etc. har RTCG några egna regler som måste följas:

– Tävlingsbidraget får inte ha publicerats offentligt före den 1:a oktober 2021.

– Varje låtskrivare får maximalt skicka in två (2) bidrag.

– Ett tävlingsbidrag ska kunna framföras på maximalt tre (3) minuter.

– Artisten/gruppen som framför låten ska inneha montenegrinskt medborgarskap.

– Lägsta ålder för att framföra låten på scenen är 16 år (ska ha uppfyllt senast 10:e maj 2022). En övre åldersgräns saknas.

– Mellan 1-6 personer tillåts delta per scenframträdande.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen