23 augusti meddelas finalstartfältet i P4 Nästa 2020

PANELEN TIPSAR. Den 12:e september avgörs finalen i P4 Nästa 2020 där även en joker till Melodifestivalen 2021 ska utses, men redan den 23:e augusti kommer det bli känt vilka artister och bidrag som tävlar om segern och en plats i nästa års Melodifestival.

 

Hur går avslöjandet till?

Sveriges Radios riksjury har lyssnat igenom alla de 25 lokala vinnare som valdes ut under sommarens uttagningar (se lista längre ned i artikeln). Juryn har därefter gjort ett eget urval och valt ut de låtar som de tycker bäst om. Resultatet av denna kommer att spelas upp i en radiosändning i SR P4 den 23:e augusti klockan 13:33 CEST. Sändningen går att följa via denna länk.

 

Så går riksfinalen till

I finalen den 12:e september är det radiolyssnarna och en jury som bestämmer vilken av finallåtarna ska vinna. Själva vinnarlåten kommer därefter att spelas kontinuerligt i Sveriges Radio P4 och senare i höst testas den också in på Svensktoppen. Det kan hända att fler låtar från tävlingen också testas in på Svensktoppen.

Förutom att en vinnare koras kommer även SVT att ge ett så kallat bonuserbjudande till någon av riksfinalisterna. Erbjudandet är en artistplats i Melodifestivalen 2021, och i förlängningen en ytterligare möjlighet att få visa upp sitt artisteri. Däremot är erbjudande inte bindande men hittills har ingen av de som fått erbjudandet tackat nej.

 

Var hålls finalen?

Ännu är det okänt i vilken stad och vilken plats som riksfinalen kommer att äga rum. Sedan P4 Nästa drog igång för 12 år sedan har finalen alltid hållits på en stor publik plats, som nöjesfältet Liseberg i Göteborg (2008-2015), Kungsträdgården i Linköping (2016) och Crusellhallen i Linköping (2017-2019). Med tanke på den pågående coronapandemin och alla dess restriktioner som följer är det inte omöjligt att riksfinalen 2020 får hållas utan publik. Men det är alltså inte bekräftat än.

 

Fakta: Artisterna som tävlar om finalplatserna


Nedanstående artister vann respektive lokal uttagning. De listas i bokstavsordning efter distrikt.

 

 


 

Kommentera