Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2021 är officiellt invigd

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Tusse var på plats med sina dansare. Foto & copyright: EBU/Andres Putting
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Söndagen den 16:e maj var dagen då Eurovision 2021 officiellt invigdes vid den turkosa mattan i Rotterdams hamn. Nästan alla delegationer var på plats för att möta presskåren och fansen som väntade på att få träffa artisterna.

 

Vad har hänt?

Trots pågående coronapandemi blev tillställningen av även om den genomfördes lite annorlunda mot tidigare år. Journalister fanns på plats vid stängslet men de fick stå med ca två meters avstånd från själva mattan där artisterna och delegationerna gick. Dessutom var varje journalistteam uppdelade i grupper som stod i enskilda bås med platsskärmar mellan sig för att undvika kontakt.

Fem delegationer fanns inte på plats vid turkosa mattan. Dels handlade det om Australien som ej har kunnat resa in i Nederländerna p.g.a. coronarestriktioner, samt Island och Polen p.g.a. att vardera en delegationsmedlem har fått positivt resultat på sina covid19-test. Även Malta och Rumänien valde att inte vara på plats och detta av försiktighetsskäl då de bor på samma hotell som Islands och Polens delegationer.

Värdar för hela invigningen var Koos van Plateringen och Fenna Ramos. De presenterade en delegation i taget som sedan fick vandra vidare på mattan för att få frågor av ackrediterade journalister och fans som väntade längs mattan.

 

Hela sändningen

Om du missade sändningen eller vill se den igen finns den i klippet här nedan.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen