Inför Norsk MGP 2022 – heat 2

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Imorgon lördag (22:a januari) sänds det andra heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2022. I den här artikeln tänkte vi presentera de fyra artister som tävlar i det startfältet.

Tills vidare listar vi deltagarna i alfabetisk ordning.

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Daniel Lukas – “Kvelertak“

Artisten Daniel Lukas Kalelic är en 23-årig artist och sångskrivare från Ellingsrud. Han har alltid drömt om att få jobba med musiken på heltid och första gången han stod på musikscenen var 2013 när han framförde sin låt ”Tiden går fort”. Daniel har också vunnit talangshowen H&M Loves Music.

I år deltar Daniel för första gången i Norsk MGP och det gör han med låten ”Kvelertak” som är en av de få låtarna i startfältet som framförs på norska. Låten har han gjort tillsammans med Are Næsset.

Lyssna på låten »

 

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Farida – “Dangerous“

Artisten Farida är 31-årig artist och låtskrivare som inledde sin musikkarriär 2016. De två första låtarna som hon släppte (”Three Weeks” och ”Solo Ride”) fick väldigt mycket beröm och även om musikkarriären bara har hunnit pågå några år har Farida bland annat hunnit med att vara med på världsstjärnan Dua Lipas turné och uppträtt på olika festivaler som Larm och South by Southwest.

I år är Farida med i Norsk MGP för första gången. Hon tävlar med låten ”Dangerous” som hon har gjort tillsammans med Rasmus Simon Vedvik Thallaug, Atle Pettersen, Peter Newman och Hannah Dorothy Bistow.

Lyssna på låten »

 

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Lily Löwe – “Bad Baby“

Lill Sofie Wilsberg, eller Lily Löwe som hon kallar sig som artist, är en 26-årig artist/låtskrivare och stylist från Eidskog i Norge. Musikaliskt är hennes passion hårdrock, allt från metal, punk, och pop och mycket av inspirationen kommer från till exempel Rammstein och Lady Gaga.

Det här året tävlar Lily Löwe för första gången i Norsk MGP med låten ”Bad Baby” som är en tydlig hårdrockslåt med influenser från 80-talsrock. Låten har hon gjort tillsammans med Trond Holter, Victoria Land, Bernt Jensen. Det kan tilläggas att Trond Holter och Bernt Jensen är med i gruppen Wig Wam som själva tävlade för Norge i Eurovision 2005 med ”In My Dreams”.

Lyssna på låten »

 

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Steffen Jakobsen – “With Me Tonight“

Artisten Steffen Jakobsen är en 31-årig artist från Grimstad. Han blev känd efter att han kom på tredje plats i norska Idol 2013 efter att ha spelat countrylåten ”Your Man”. I samband med detta fick han också priset ”Idol Moment of the year”. Den stora drömmen för Steffen är att uppträda på Grand Ole Opry i Nashville och först handlar det om uppträdande i Norsk MGP och en möjlig biljett till Turin med låten “With Me Tonight“ som är gjord av Mats William Wennerberg och Nicolai Herwell.

Lyssna på låten »

 

 

Upplägget i programmet

Artisterna möts i två dueller med två bidrag per duell, där sedan publiken röstar fram en vinnare i varje duell. Duellvinnarna möts sedan i den s.k. Guldduellen där publiken på nytt får rösta och nu utse heatets vinnare. Resterande låtar skickas vidare till Siste sjansen där de kommer att få en ny chans att nå finalen.

 

Mer fakta

– Programledare för sändningen är Magnus Kåre Bergh och Mikkel Niva. Annika Momrak kommer inte att medverka, i alla fall inte på scenen, då hon har fått ett positivt svar på ett coronatest.

– Inför sändningen tycker vi till om startfältet och skriver om vilka låtar vi hoppas tar sig till final. Läs våra åsikter »

– Sändningen gästas av Christian Ingebrigtsen som kommer att uppträda med sin låt Wonder Of The World. Christian är en av fem s.k. direktkvalificerade till finalen den 19:e februari, vilket innebär att i denna sändning medverkar han utom tävlan.

 


 

Kommentera