Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Resultat avgjorda uttagningar vecka 8, 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under föregående helg. Denna gång handlade det om den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen, den andra och sista semifinalen i Portugal och slutligen bidragsavslöjandet i Slovenien!

 

Sverige: Melodifestivalen – deltävling 4

Efter två avgörande röstningsomgångar blev det Eric Saade med bidraget “Every Minute” och The Mamas med bidraget “In The Middle” som gick till final, medan Clara Klingenström med bidraget “Behöver inte dig idag” och Efraim Leo med bidraget “Best of Me” fick de två sista startplatserna i uppsamlingsheatet Andra chansen som avgörs om en vecka (6:e mars).

Totalt sett röstade 565 705 personer och Radiohjälpens nummer i sändningen fick in ca 682 171 kronor.

 

Enskilda resultat

Nu presenterar vi resultatet för den fjärde deltävlingen:

 

Till final (utan inbördes ordning)*

1. Eric Saade – “Every Minute”

1. The Mamas – “In The Middle”

 

Till Andra chansen (utan inbördes ordning)*

3. Efraim Leo – “Best of Me”

3. Clara Klingenström – “Behöver inte dig idag”

 

Utslagna

5. Tess Merkel – “Good Life”

6. Lovad – ”Allting är precis likadant”

7. Sannex – “All Inclusive”

 

* SVT avslöjar alla poäng och placeringar för de kvalificerade bidragen först efter att finalen är avgjord. Detta för att inte påverka resultatet till de kommande avgörande programmen.

 

 

Portugal: Festival da Cançao – semifinal 2

Den andra och sista semifinalen i Portugals Festival da Cançao 2021 är avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till finalen (listade utan inbördes ordning):

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut (listade utan inbördes ordning):

 

Förutom tävlingsbidragen gästades programmet av Lúcia Moniz (Portugals Eurovision-representant 1996) som framfördeO Meu Coração Não Tem Cor, som var hennes Eurovision-bidrag från det året. Hon placerade sig sexa i Eurovision i Oslo 1996 vilket var Portugals bästa placering fram till det att Salvador Sobral vann Eurovision 2017.

 

 

Slovenien – EMA (bidragspresentation)

I lördags (28:e februari) stod det klart vilket tävlingsbidrag som Sloveniens artist Ana Soklič får med sig till Rotterdam i maj. Det var i en specialsändning av EMA den 27:e februari som tävlingsbidraget meddelades och där Ana Soklič framförde låten för första gången. Initialt var det sagt att det skulle hållas en final den kvällen för att låta publiken utse en vinnarlåt, men på grund av det besked som EBU tidigare lämnade om årets tävling, att den inte längre kan anses trolig att hållas i sin ordinarie form,  valde TV-bolaget RTVSLO att förändra EMA i år.

 

Vilken låt blev vald?

Bidraget som Ana tävlar med heter “Amen” och den har hon gjort tillsammans med låtskrivarna Bojan Simončič och Žiga Pirnat. Se den officiella musikvideon/framträdandet här nedan.

 

Det kan noteras att även Österrikes bidrag, som framförs av Vincent Bueno, kommer att ha titeln “Amen”, vilket är första gången sedan 2015 som två tävlingsbidrag får samma titel. Den gången var det Georgien och Malta som hade samma låttitel (“Warrior”).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen