Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Farah Abadi följer artisternas väg i Melodifestivalen 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2022. SVT har i ett pressutskick gått ut med nyheten att den välkända radio- och TV-profilen Farah Abadi blir backstagereporter under Melodifestivalen 2022. Hon kommer bland annat att bevaka artisternas resa i tävlingen, från det att de får besked om att de ska tävla och hela vägen in i mål.

 

Vad har hänt?

För snart en månad sedan (i skrivande stund) stod det klart att Oscar Zia blir huvudprogramledare för Melodifestivalen 2022 och nu kommer ytterligare besked om att Farah Abadi blir Melodifestivalens backstagereporter 2022. I ett pressutskick som SVT gjorde under tisdagsmorgonen den 5:e oktober berättar Farah om att detta är ett drömjobb då hon får följa de uttagna artisterna från start till mål under hela turnén. Med denna roll kommer tittarna att få en större inblick i hur bidragen väljs ut och hur sedan den kreativa processen med alla scennummer skapas.

Exakt hur resan kommer att visas i/under programmen är inte känt, utan det är något som blir mer aktuellt framöver i vinter.

 

Vem är Farah Abadi?

Farah Abadi är en välkänd TV- och radioprofil från såväl Sveriges Radio och Sveriges Television. Just nu är hon aktuell i SVT-programmet 1 mot Sverige och hon har även varit programledare för Musikhjälpen. I detta sammanhang var hon även reporter under SVT:s arrangemang av Eurovision 2016 i Stockholm och tidigare i maj programledde hon uppladdningsprogrammet Studio Eurovision inför Tusses framträdande i Rotterdam. Farah har även tävlat i På spåret tillsammans med komikern Johan Glans åren 2019/20 och 2020/21.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen