Dags att börja rösta i ESC Radios “Topp 250-lista” 2019

top250

FANSENS ÅRLIGA OMRÖSTNING. Fram till den 12:e december (2019) kan du rösta fram dina tio favoritbidrag från alla Eurovision-år i den årliga ”Eurovision Topp 250”-listan. Det är sajterna Songfestival.be och ESC Radio som anordnar omröstningen, och resultatet avslöjas på nyårsafton!

Den här omröstningen är ett populärt inslag i slutet av varje år som också blir starten på det nästkommande året. Under de senaste sju åren har Loreens ”Euphoria” varit ohotad etta och den här gången är frågan om hon klarar sig på förstaplatsen för åttonde gången gillt. Oavsett, du kan vara med och påverka 2019 års topplista och här kommer information om hur det går till.

 

Hur går det till?

Röstning sker via denna länk.

Först loggar du in med något av dina personliga sociala medier-konton. Därefter väljer du ut tio Eurovision-bidrag som tävlat någon gång mellan 1956 till 2019 som du anser är de bästa låtarna genom tiderna.

Varje placering ger poäng enligt Eurovision-skalan, det vill säga din etta får 12 poäng, tvåan får 10 poäng, trean 8 poäng osv. nedåt 7-1 poäng.

Omröstningen är öppen till och med 8:e december kl. 12:00 CET.

 

När meddelas resultatet?

Även om omröstningen avslutas redan i början av december kommer det att dröja fram till nyårsafton innan det blir offentligt vilka bidrag som röstats in denna gång. Det går till som så att musiksajten ESC Radio kommer att spela upp bidragen som hamnat på topplistan i bakvänd ordning (alltså plats 250-1). Först när hela listan är uppspelad släpps den i textform.

Omröstningen görs i samarbete mellan Songfestival.be och ESC Radio.

 

Hur såg det ut ifjol?

För kännedom kommer här topp 10-resultatet från denna omröstning år 2018:

  1. Loreen – Euphoria (Sverige, 2012)
  2. Eleni Foureira – Fuego (Cypern, 2018)
  3. Salvador Sobral – Amar Pelos Dois(Portugal, 2017)
  4. Jamala – 1944 (Ukraina, 2016)
  5. Blanche – City Lights(Belgien, 2017)
  6. Il Volo –Grande Amore (Italien, 2015)
  7. Loïc Nottet – Rhythm Inside(Belgien, 2015)
  8. Pastora Soler –Quédate Conmigo (Spanien, 2012)
  9. Sertab Erener – Everyway That I Can (Turkiet, 2003)
  10. Secret Garden – Noctune (Norge, 1995)

 

Samtliga placeringar på hela 2018 års topp 250-lista (inklusive poäng bidragen fick) hittar du här.

 


 

Kommentera