Tyskland debuterar i Junior Eurovision 2020

JUNIOR EUROVISION 2020. I höstens upplaga av Junior Eurovision kommer Tyskland att delta, vilket blir landets debut i tävlingen!

Under de senaste åren har det ryktats en del om att de två tyska TV-bolaget NDR och ZDF vill debutera, bland annat att man har sänt ut tidigare upplagor av tävlingen och skickat delegationer till tävlingen utan att tävla. Och nu i november 2020 blir det alltså för första gången verklighet. Nyheten bekräftades på tävlingens officiella hemsida den 8:e juli.

Enligt uppgifter kommer artist och bidrag att utses via talangprogrammet Dein Song som visas på barnkanalen KiKA. Detta program är ett mycket populärt program i Tyskland som i år är inne på sin 13:e säsong. Just nu välkomnas barn mellan 9 och 14 år att söka till programmet innan man sedan kan börja välja vem som ska bli årets tyska representant.

 

Vad vi vet hittills om Junior Eurovision 2020

Sedan i mars har det varit känt att Polen får ta hand om Junior Eurovision Song Contest för ett andra år på raken, och nu i maj bekräftades det att finalen kommer att hållas söndagen den 29:e november i huvudstaden Warszawa. Temat blir #MoveTheWorld. Som bekant vann Polen 2019 års final, vilket var första gången ett värdland vann en Junior-upplaga.

Den exakta deltagarlistan är beräknad att presenteras under de kommande månaderna. Enligt regelboken får maximalt 20 länder delta varje år, och enligt vad vi har kunnat hitta har drygt elva länder hittills bekräftat sitt deltagande, inklusive värdnationen Polen och debuterande Tyskland. Tills vi fått deltagarlistan bekräftad låter vi det vara osagt om alla dessa bekräftade länder kommer till start eller inte. Det är heller inte bekräftat om Sverige kommer att göra någon comeback i tävlingen eller om SVT än en gång väljer att stanna hemma.

Med anledning av den pågående coronapandemin kommer EBU och den polska produktionen arbeta med olika scenarier för att tävlingen ska kunna bli av som planerat. Det kan innebära en del förändringar i upplägget, t.ex. publikfrågan. Just i år kommer själva Juniorfinalen att hållas i en TV-studio och inte i någon större arena.

 


 

Kommentera