Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Värdlandet Polen vann Junior Eurovision 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Eurovision Radio International

JUNIOR EUROVISION 2019. Det blev värdlandets artist Viki Gabor med låten “Superhero” som vann Junior Eurovision 2019, vilket också innebär att det för första gången någonsin som ett land lyckats vinna Junior Eurovision två år på raken. Detta är också Polens andra seger i tävlingen.

 

Vad hände?

Finalen av den 17:e upplagan av Junior Eurovision hölls i Gliwice-Silesia i Polen den 24:e november där 19 länder gjorde upp om segern. Det var första gången som Polen stod värd för tävlingen, vilket de gjorde efter att ha blivit tillfrågade av EBU efter sin seger i 2018 års tävling. Nu vann de alltså för andra året på raken, och nu återstår det att se om Polen även kommer att arrangera 2020 års Junior Eurovision eller om frågan går vidare till något annat land. Det kommer nog att avgöras vid ett senare tillfälle.

 

Så röstades det

Resultatet avgjordes genom 50% juryröstning och 50% onlineröstning. Juryernas gemensamma favorit var Kazakstan följt av värdlandet Polen på andra plats och Spanien på tredje plats, medan onlineröstarnas hade Polen som vinnare följt av Spanien på andra plats och Frankrike på tredje plats (som för övrigt var sexa hos juryerna). Juryns favorit Kazakstan hamnade istället först på femte plats i onlineröstningen men blev tack var det stora jurystödet totalt sett tvåa. Spanien blev trea totalt sett.

Hos jurygrupperna blev Portugal sist – utan ett enda poäng. Onlineröstarna hade istället Wales på sistaplats med 26 poäng. Totalt sett blev det dock Malta som fick sistaplatsen i och med att de bara fick 1 poäng (från en jurygrupp) och endast 28 poäng från onlineröstningen.

Med det sagt säger vi grattis till Viki Gabor från Polen som alltså lyckats få Polen till dubbelseger i Junior-tävlingen. Så här såg hennes framträdande ut i finalen:

 

Totaltabellen

Så här blev resultatet från första till sista plats:

 

Vad tycker du om resultatet? Kommentera gärna nedan!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen