Våra intryck från torsdagsrepetitionerna i deltävling 3 (Melodifestivalen 2023)

MELODIFESTIVALEN 2023. Under torsdagen den 16:e februari repeterade de sju artisterna som tävlar i den tredje deltävlingen för första gången på scenen i arenan. Vi i presskåren har fått se inspelade versioner av deras framträdanden och här följer bilder och våra kommentarer från dessa uppträdanden.

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television. Fotograf är Alma Bengtsson/SVT.

PS: För kännedom kommer vi även att följa de kommande repetitionstillfällena under fredagen och lördagen inför den avgörande direktsändningen.

 

1. Paul Rey – “Royals”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Paul Rey får den här gången öppna sin deltävling när han kommer tillbaka till Melodifestivalen, vilket gör att det är ingen midtempoballad utan en stark arenapoplåt. Inledningsvis står han själv på scenen med en massa olika figurer som åker runt på LED-väggen. Strax innan första refrängen får han sällskap av ett gäng dansare. Samtidigt fortsätter LED-väggen att visa olika tecknade saker. Och slutet av numret bjuder också på lite pyro!

Det här är en låt där ingenting står still i tre minuter. En bra partyöppnare och roligt att få se Paul Rey få framföra en helt annan musikgenre med. Bra jobbat!

 

 

2. Casanovas – ”Så kommer känslorna tillbaka”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Efter arenapop övergår tävlingen till dansbandet Casanovas som bjuder på en nostalgisk 90-/00-talsmelodi i en härlig touch. Det är annars ganska givna rollr här – bandet står uppställda på oika puckar på golvet och i bakgrunden lyser deras bandnamn upp som en neonskylt. Nostalgiskt är detta i alla fall – och det blir ett pyro på slutet!

Vi ska tillägga här att Casanovas har om möjligen fått (o)turen att starta som nummer 2 i ordningen då just detta startnummer i denna deltävling har på 20 år bara lyckats kvala in till Andra chansen (nuvarande semifinal) vid två tillfällen, i övrigt nästan alltid slutat i botten av sin deltävling. Vi får se om Casanovas lyckas vända på den trenden den här gången.

 

 

3. Melanie Wehbe – “For the Show”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Melanie Wehbe är en av två artister i denna deltävling som går från att bara vara låtskrivare till andra artister till att själv tävla som artist. Det hon bjuder på här är en smäcktande ballad där hon är själv på scenen som i sin tur lyser upp som ett solsken i en annars ganska nedtonad scen. Själva låten växer efter första refrängen och då sätter också lampor över publiken igång och blinkar kraftigt. Lite som Cornelia Jakobs hade ifjol.

Numret är enkelt och behagligt. Melanie gör en bra första scenrepetition i Lidköping.

 

 

4. Nordman – ”Släpp alla sorger”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Nordman har tidigare tävlat i Melodifestivalen 2005 och 2008 och nu 15 år efter senaste medverkan är de tillbaka i tävlingen igen. Den här gången är det bara Mats och Håkan på scenen medan man använder sig av LED-väggen för att visa olika effekter däribland fåglar. Ljussättningen på scenen går i början av låten i grönt men växer sedan till något himmelsliknande för att sedan gå tillbaka till det gröna osv.

En stark comeback av Nordman även om man kanske saknar dansare för att fylla ut scenen. Det blir lite tomt när det bara är två personer där. Men annars finns det inget negativt att anmärka på här.

 

 

5. Laurell – ”Sober”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Laurell är ytterligare en låtskrivare som tidigare bara skrivit låtar för andra artister och som i år tävlar själv som artist i detta sammanhang. Här har man nästan byggt upp som ett lekland där Laurell är klädd i mjukiskläder och har sällskap av fyra dansande björnar. Det ska kanske föreställa en slags dröm? I vart fall är det ett lekfullt nummer.

 

 

6. Ida-Lova – ”Låt hela stan se på”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Melodifestival-debuterande Ida-Lova bjuder på den här deltävlingens andra ballad som börjar med Ida-Lova sittandes på trappan upp mot scenen där man har lagt ut ett stort orange tygstycke. Under första refrängen reser sig Ida-Lova och vandrar upp på scenen där hon stannar vid ett mikrofonstativ. Scenen lyser upp på ett snyggt sätt.

Det här är en vacker visa som Ida-Lova bjuder på. Skulle kunna bli en Marie Lindberg på lördag!

 

 

7. Marcus & Martinus – “Air”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Sist ut i deltävling 3 är norska tvillingduon Marcus & Martinus som absolut vet hur man gör ett shownummer, vilket de ju förvisso har gjort sedan mer än tio år.

Numret inleds med bröderna som står mitt på scenen i ett blått ljussken där lasereffekter i blått som stannar kvar en stund. Bröderna bjuder också på lite dans på scenen i refrängen. Det ser mycket proffsigt ut.

 


 

Kommentera