Inför: Robbans favoriter

PANELENS PROJEKT. Denna vecka rundar vi av uttagningssäsongen 2020 med vårt sista Best of-projekt som är Robbans favoriter. Vi berättar mer om vilka låtar som Robban har valt ut och på söndag meddelar vi resultatet!

 

Hur går projektet till?

I 2020 års uttagningssäsong var det 24 av 41 länder som hade någon form av publik uttagning där jury- och/eller tittarröstning fick välja bland två eller fler bidrag som alla var aktuella att skickas som representant till Eurovision 2020. Bland dessa uttagningar har vår skribent Robban fått lyssna igenom och sedan valt ut en favoritlåt från varje land.

Låtvalet har varit helt fritt med några undantag. För det första har Robban inte fått välja låtarna som vann eller som kom på andra plats. Därutöver saknas en tredje låt i San Marinos uttagning, vilket gör att San Marino inte ingår i just detta projekt. Dessutom hade den polska uttagningen bara tre låtar vilket gör att det fanns bara en låt att välja där.

Sedan tidigare har också våra panelskribenter Katja, Lukas och Markus fått välja ut egna favoriter från säsongen som gått, där vi sedan har korat en vinnare i varje projekt. Vi gjorde även ett liknande projekt med bidragen årets andraplacerade bidrag från årets uttagningssäsong.

 

Startfältet


 

Vad tycker du om låtarna? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera