Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Nu presenteras startfältet till Melodifestivalen 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2022. Efter en lång och spännande väntan under hösten har det så blivit dags för SVT att lämna besked om vilka 28 artister med tillhörande bidrag som kommer att delta i nästa års Melodifestival. Denna gång sker avslöjandena i två omgångar med den första presentationen den 26:e november.

Det är programledaren Oscar Zia som via Melodifestivalens sociala medier-konton, bland annat på Twitter, har lämnat en hälsning om att SVT kommer att presentera de 14 första bidragen till startfältet denna fredag (26:e november).

 

Hur presenteras startfältet?

Precis som ifjol kommer det inte att bli någon fysisk presskonferens i SVT-huset i Stockholm. Det rapporterar Torbjörn Ek på Aftonbladet via sin Schlagerblogg. Istället kommer SVT att skicka ut ett pressmeddelande på fredag med namnen på 14 av 28 artister med tillhörande bidrag som kommer att tävla i Melodifestivalen 2022. Om det sedan är bidragen som tävlar deltävling 1 och 2 som kommer att presenteras eller om det är 14 bidrag spritt över alla fyra deltävlingar återstår att se.

Nästkommande fredag, dvs. den 3:e december, kommer ytterligare ett pressutskick att göras där resterande halvan av startfältet presenteras.

Vi kommer självklart att bevaka detta och ge er förstahandsuppdateringar.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen