ESC 2021: Grekland har valt Stefanias tävlingsbidrag

Foto: ERT (bild hämtad från Eurovision.tv)

EUROVISION 2021. Efter många interna diskussioner har nu ERT i Grekland ha kommit överens med sångerskan Stefanias team om vilket tävlingsbidrag som hon ska tävla med i Rotterdam.

 

Vad har hänt?

Sedan i somras har det florerat en mängd olika rykten om vilket bidrag som hon ska tävla med och så sent som i december lade hon själv ut en teaser via Eurovisions Twitter-konto där en av låtarnas titlar presenterades. Däremot blev det inte den låten som nu presenterades, utan låten som har valts ut för tävlan för Grekland i Rotterdam i maj heter “Last Dance”.

Bidraget har skapats av av fjolårets grekiska låtskrivarteam Dimitris Kontopoulos, Sharon Vaughn och låtskrivarensemblen ARCADE (ej att förväxla med vinnarlåten med samma titel). Dessutom har teamet hyrt in Fokas Evangelinos som kreativ chef för numret. Han är inte någon nykomling i sammanhanget utan har arbetat med flera olika nummer förut inte minst Sergey Lazarevs ”You Are The Only One” 2016.

 

När släpps låten?

I dagsläget har det nya tävlingsbidraget ännu inte släppts utan det enda som sagts om den är att det ska vara en upptempolåt. Vi har inte fått någon information vilket släppdatumet blir mer än att det verkar bli mot slutet av uttagningssäsongen, förmodligen i mars.

 

Fakta: Greklands val till Eurovision 2021


Sångerskan Stefania skulle ha representerat Grekland i Eurovision 2020 med låten “Superg!rl”, och när tävlingen sedan ställdes in blev hon åter internt tillfrågad att representera Grekland 2021, vilket hon tackade ja till. Efter det spekulerades det länge och väl hur tävlingsbidraget hade eller inte hade valts ut och efter många interna diskussioner har nu även tävlingsbidraget valts. Medan vi väntar på den nya låten tar vi del av den låt som Stefania skulle ha framfört i fjolårets tävling:

 


 

Kommentera