Eftersnack i Lidköping (deltävling 4, 2019)

MELODIFESTIVALEN 2019 – EFTERSNACK. Direkt efter att den fjärde och sista deltävlingen var avgjord fick vår skribent på plats, Adrian, ett snack med några ur startfältet. Vi har klippt ihop det bästa från vår livesändning i klippet ovan.

 

Josefin Glenmark: ”Det här är bevis på att folk hörde mamma och låten”

Det var en mycket glad stämning inne i arenan efter Lidköping, både för de som gått vidare till final men även för de som åkte ut. Den som var mest glad förutom finalisterna var veteranen Ann-Louise Hanson som mot alla odds gick vidare från första omgången och sedan blev femma.

– Jag är jätteglad, jag kom inte sist, säger Ann-Louise glatt.

– Jag är helt överlycklig, det är sånt bra resultat. Man vågar inte hoppas något i sånt här startfält som är så svårt för vi skiljer oss lite från de andra bidragen men det här är bevis på att folk hörde mamma och låten, tillägger Ann-Louise’ dotter Josefin Glenmark (som varit med och gjort låten).

 

Enligt vår skribent Adrian var det många på plats som hade Ann-Louise som favorit och som inte såg det som en omöjlighet för Ann-Louise att ta sig vidare, men det håller hon inte riktigt med om.

– Jo men i den här konkurrensen var det faktiskt en orimlighet. Jag är glad att jag kom femma, säger Ann-Louise.

– Det var så mycket bra låtar, tillägger hon.

 

Efter 12 försök och 14 bidrag ser det inte ut som att Ann-Louise Hanson kommer att göra något mer som tävlingsartist i Melodifestivalen, däremot är tanken att släppa en EP med ytterligare låtar gjord av samma konstellation som gjort Melodifestivalbidraget. För Josefin Glenmark finns däremot en vilja att försöka igen.

– Om jag får hit mamma till Mello igen, det vet jag inte, men jag ska till Mello igen!, tillägger hon med glädje.

 

John Lundvik: ”När bryggan kom och hela publiken började gunga det var helt otroligt”

John Lundvik fick gå ut sist av alla 28 låtar i år och blev den som fick den första finalplatsen i Lidköping. Han är nu mer än överlycklig att för ett andra år fått svenska folkets stöd.

– När bryggan kom och hela publiken började gunga det var helt otroligt och sedan svenska folket som ville ha det här vidare. Tack!, säger John Lundvik.

 

Nu börjar han ladda upp inför finalen men först blir det firande.

– Jag tror man måste fira varje steg, det är något som många glömmer. Nu har vi tagit oss till final och det måste firas, säger John.

– När den vågen är över då tar vi tag i det, tillägger han.

 

Bishara: ”Jag är så tacksam och glad”

Sångaren Bishara som var yngst i denna deltävling tog sig precis som John Lundvik direkt till final och han var såklart också stolt, glad och tacksam.

– Jag är så tacksam och glad för allting och allt stöd. Jag fick göra min grej och det är det jag vill göra i framtiden, säger Bishara med glädje.

 

Lisa Ajax: ”Jag känner mig ganska lugn”

Lisa Ajax hamnade i Andra chansen vilket blir hennes andra gång som hon får försöka ta sig till final den vägen.

– Jag har ju lite erfarenhet av det nu när jag har gjort det en gång så det är skönt. Jag vet hur duellerna funkar och känner mig ganska lugn i det, säger Lisa.

– Sen har jag ingen aning om hur resultatet kommer att bli, men det är bara att ladda om och köra lika bra den här gången, tillägger hon.

 

Anton Hagman: ”Jag vill återkomma som artist och låtskrivare”

Senast Anton Hagman deltog i Melodifestivalen slog han ut Eurovisionvinnaren Loreen i Andra chansen. Den här gången slogs han ut redan efter den första röstningsomgången i Lidköping. Men han är inte ledsen för det.

– Det kändes superbra, så stolt, och av alla genomdrag man har gjort och rep på scenen och så var det här den absolut bästa och roligaste gången, säger Anton.

– Det här är för kul för att inte göra igen, tillägger han.

 

Anton hoppas nu kunna komma tillbaka till tävlingen igen i framtiden, både som artist men även som låtskrivare till andra artister. Har han någon han skulle vilja skriva en låt till?

– Jag tycker Hanna Ferm sjunger svinigt bra och nu var hon med med någon annan (Liamoo, reds.anm.). Det känns som att hon behöver vara med en gång själv också för att visa vem hon är, tillägger han.

 

Pagan Fury: ”Vi var lite före vår tid kanske”

Gruppen Pagan Fury med sångerskan Arven Latour/Mia Stegmar i spetsen åkte ut direkt och hamnade sist av alla sju i deltävlingen. Men detta tar inte slut för det.

– Vi var lite före vår tid kanske, publiken var inte riktigt redo men nästa gång…, säger hon till oss.

 

Nu fortsätter gruppen att spela på andra plattformar och vem vet, kanske återkommer Pagan Fury i framtiden.

Vi återkommer i alla fall redan nästa vecka då det är dags för Andra chansen där de sista fyra finalplatserna ska tillsättas. Häng gärna med oss på det!

 


 

Kommentera