Grupp 1 i semifinalen: Vi väljer våra vinnare (Mello 2022)

MELODIFESTIVALEN 2022. På lördag (5:e mars) sänds den nyinstiftade semifinalen i årets Melodifestival där fyra finalbiljetter för åtta bidrag står på spel. Inför detta tycker vi till om startfältet och utser våra vinnare i de två tävlingsgrupperna. Denna gång gäller det låtarna som tävlar i den första gruppen!

 

Startfältet i grupp 1

Följande bidrag tävlar i den första gruppen i semifinalen (enligt startordningen):

Tone Sekelius
”My Way”

Låtskrivare:
Anderz Wrethov, Tone Sekelius


 

 

Alvaro Estrella
”Suave”

Låtskrivare:
Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Alvaro Estrella


 

 

Danne Stråhed
”Hallabaloo”

Låtskrivare:
Danne Stråhed, Fredrik Andersson, Erik Stenhammar


 

 

Anna Bergendahl
”Higher Power”

Låtskrivare:
Anna Bergendahl, Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm


 

 

Så här tycker vi!

Här nedan är våra kommentarer för den första gruppens bidrag. Du får jättegärna bidra med dina åsikter i kommentarsfältet!


Jag VILL att…

Alvaro Estrella och Anna Bergendahl ska gå till final därför att de har de två bästa låtarna i denna grupp. Annas låt är visserligen inte hennes bästa, men min klara favorit i den här gruppen ändå – och Alvaro har med sig en modern latinolåt som passar i finalen

 

Jag TROR att…

Anna Bergendahl och Tone Sekelius kommer att röstas vidare till final därför att de har mycket mediauppmärksamhet just nu. Anna är ju stjärnan i denna grupp, och Tone är ju mycket stor inom HBTQI-kretsar och inte minst känd från sociala medier och lär få mycket starkt stöd därifrån.


Jag VILL att…

Anna Bergendahl och Tone Sekelius ska gå till final därför att jag känner att dessa två artister är bästa i denna gruppen enligt mig. Annas låt har verkligen växt på mig sedan hennes heat! och detsamma gäller Tone.

 

Jag TROR att…

Alvaro Estrella och Anna Bergendahl kommer att röstas vidare till final därför att dessa två artister som det pratas mest om. Anna är en folkkär artist som alla känner till, och Alvaro har en låt som sätter sig på hjärnan. Men det kan också bli väldigt jämn i gruppen!


Jag VILL att…

… Alvaro Estrella och Tone Sekelius ska gå till final därför att deras låtar tilltalar mig personligen mest och de gjorde också bäst intryck när de uppträdde i deltävlingarna. Annas låt är förvisso bra men jag tycker tyvärr att den är långt ifrån hennes två senaste Melodifestivalbidrag. Även Dannes låt är småtrevlig.

 

Jag TROR att…

Alvaro Estrella och Anna Bergendahl kommer att röstas vidare till final. I Annas fall är jag övertygad om att hon får med sig åldersgrupperna 45+ samt telefonröstningen som det var i deltävlingen medan Alvaro kommer nog att få de höga poängen från åldersgrupperna 3-44. Däremot utesluter jag inte att Tone Sekelius kan ta en finalplats därför att Tone levererade ett riktigt starkt framträdande. Det gjorde förvisso alla fyra så det blir spännande att se. Anna tror jag ändå är given finalist.


Jag VILL att…

… Alvaro Estrella och Anna Bergendahl ska gå till final därför att de har låtar som jag kan tänka mig att lyssna på, framförallt Anna. Hon har ju verkligen lyckats hitta sitt countrysound och även om hon inte har den starkaste bidraget i år så tycker jag ändå den är värd en plats i finalen. Alvaro har en scenshow som jag gärna ser igen.

 

Jag TROR att…

… Anna Bergendahl och Tone Sekelius kommer att röstas vidare till final. Egentligen tror jag det kan gå hur som helst. Alla är väldigt jämna och har bra låtar. Men skulle jag tippa skulle det bli dessa två.


Jag VILL att…

Danne Stråhed och Tone Sekelius ska gå till final därför att de helt enkelt har de bättre låtarna. Av dessa är ”Hallabaloo” den låt jag känner mest för, med dess spelmansglada atmosfär och tillbakalutade karaktär. Tone väljer jag mer då hennes låt är en aning bättre än de andra två, den ganska tråkiga ”Higher Power” och den riktigt dåliga ”Suave”.

 

Jag TROR att…

Alvaro Estrella och Anna Bergendahl kommer att röstas vidare till final därför att de är i sig väldigt stora namn och varit uppskrivna på ett sätt som de andra två inte varit. Båda gick dessutom till semifinal som treor, vilket räknar ut Tone Sekelius som i det avseendet redan ”förlorat” mot Alvaro en gång då hon gick vidare från samma deltävling som honom, fast som fyra. Vad gäller Danne Stråhed så vet vi inte vilken placering han och Theoz hamnade på pga app-haveriet som vissa säkert kommer ihåg, men hans låt verkar inte ha varit särskilt populär.


Jag VILL att…

Alvaro Estrella och Danne Stråhed ska gå till final därför att jag helt enkelt föredrar dessa två över Anna & Tone. Egentligen tycker jag helt okej bra om samtliga bidragen i grupp 1. Men Suave är oerhört catchig och kan inte låta bli att dra på smilbanden när jag hör Hallabaloo.

 

Jag TROR att…

Alvaro Estrella och Anna Bergendahl kommer att röstas vidare till final därför att jag tror att de har de starkaste bidragen i gruppen. Båda slutade 3:a i sina respektive deltävlingar och båda har en historik av att kvalificera sig från just semifinalen, eller andra chansen som det hette förr.

Det är möjligt att Tone Sekelius kniper Alvaros plats, men Anna känns som given finalist. Danne är den enda man helt kan räkna ut på förhand. Han gick vidare enbart på telefonomröstningen i deltävlingen och hade aldrig kvalificerat sig om inte appen havererat. Hur gärna jag än vill ha vidare Danne så har jag inga som helst förväntningar på att han går till final.


Jag VILL att…

Alvaro Estrella och Tone Sekelius ska gå till final därför att de har de två bidragen jag satte etta, respektive tvåa i den deltävling de båda tävlade i tillsammans. Med andra ord är det de bästa bidragen enligt mig i den första gruppen. Vill göra ett tillägg att jag gillar låtarna från Anna Bergendahl och Danne Stråhed också, men eftersom bara två kan ta sig vidare blir valet rätt enkelt för mig här.

 

Jag TROR att…

Anna Bergendahl och Tone Sekelius kommer att röstas vidare till final. Anna är den kandidat med lägst odds att knipa en finalplats och är en populär artist i Mello-sammanhang som både fångar den äldre och yngre generationen. ”Higher Power” är inte lika stark som hennes två förgående låtar från 2019 och 2020, men det räcker gott och väl till en finalplats. Tone har en stor fanbase bestående av främst yngre fans och låten och framträdandet är starkt. Höjer ändå ett varningens finger för att Alvaro Estrella som kom före Tone i sin deltävling mycket väl kan knipa finalplatsen. Med andra ord är den ena platsen gjuten för Anna och den andra är lite mer öppen.


 

Kommentera