Programledartrio i Melodifestivalen 2020

MELODIFESTIVALEN 2020. Det blir trion David Sundin, Linnea Henriksson och Lina Hedlund (på bilden här ovan) som kommer att vara programledare för Melodifestivalen 2020.

 

Efter förra årets programledarkvartett med komikerna Marika Carlsson och Kodjo Akolor och artisterna Sarah Dawn Finer och Eric Saade återgår konceptet nu till en trio bestående av de två artisterna Lina Hedlund och Linnea Henriksson och komikern David Sundin. Beskedet lämnade SVT via sitt Instagramkonto den 3:e september. Detta må vara en rekordtidig presentation av programledare inför en Melodifestival, åtminstone sett till de senaste åren.

 

Fakta om programledarna

Linnea Henriksson, född 9 november 1986, slog igenom som artist genom sin medverkan i Idol 2010 och har därefter gett ut tre musikalbum. Hon har deltagit i en rad tidigare program som t.ex. Så mycket bättre och Musikhjälpen, den senare var hon även en av programledarna för 2014 och 2015, samt som resande reporter 2017. Linnea har även varit programledare i Sveriges Radios Hallå P3. Nu gör hon debut i Melodifestivalen som programledare där, för än så länge har hon inte tävlat som artist i tävlingen.

Lina Hedlund, född 28 mars 1978, har varit med i Melodifestivalen ett otal gånger: 2002, 2003, 2009, 2010, 2014 och 2019 som tävlande artist (men hittills ingen seger) och 2013 och 2017 som mellanakt. De gånger som Lina tävlat i Melodifestivalen har hon både tävlat själv (2003 och 2019), med sin syster Hanna Hedlund (2002) och med den numera nedlagda gruppen Alcazar (då med Tess Merkel och Andreas Lundstedt åren 2009, 2010 och 2014). Lina gör debut som programledare i Melodifestivalen.

David Sundin, född 23 maj 1976, är komiker och programledare. I Melodifestivalsammanhanget har han tidigare synts till bakom kulisserna som t.ex. uppvärmare och/eller manusförfattare, och nu tar han klivet upp som programledare. David har såklart mer på sitt CV, både som manusförfattare men även programledare för andra program som Bäst i test, Idrottsgalan och nu senast för Kristallengalan 2019. Bäst i test och Kristallen har han gjort tillsammans med Babben Larsson.

 

Vad tycker du om SVT:s programledarval? Kommentera gärna här nedan!

 

Det här vet vi (än så länge) om Melodifestivalen 2020

Melodifestivalen 2020 kommer att bli den 60:e Melodifestivalen i ordningen och den 19:e i följd som åker ut på en totalt sex veckor lång turné runt om i Sverige. SVT har för avsikt att ta ut 28 bidrag till tävlan varav en hälft väljs av en urvalsjury och en hälft av SVT själva. Antagningen till denna pågår till och med den 15:e september kl. 23:59 CEST, och vill du skicka in bidrag ska det göras via denna länk. En av startfältets 28 platser har tilldelats artisten Amanda Aasa, som erbjöds sin plats genom finalen i SR-tävlingen P4 Nästa 2019.

Upplägget för turnén är i vanlig ordning fyra deltävlingar á 28 tävlande (totalt sett). De bidrag som röstas vidare i tävlingen går antingen troligen direkt till final eller via Andra chansen, där bidrag får en ny chans att ta sig till final. Därefter koras det vilken akt som får representera Sverige i Eurovision 2020 som avgörs i Rotterdam i Nederländerna i maj 2020.

De städer som Melodifestivalen 2020 kommer att besöka är i ordning Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm. Turnén startar den 1:a februari och avslutas den 7:e mars. Sändningarna kommer alltså att ske på lördagar. Biljettsläppet sker via Ticketmaster den 31:a oktober 2019.

 


 

Kommentera