Inför: Lukas’ favoriter 2021

PANELENS PROJEKT. Det har blivit dags att runda av Eurovision-säsongen 2021, och det gör vi även i år med våra traditionella “Best of Nationella”-projekt. Denna gång är det vår skribent Lukas som har fått utse sina favoriter från årets uttagningar.

 

Hur går projektet till?

I 2021 års uttagningssäsong var det 13 av 39 länder som hade någon form av publik uttagning där jury- och/eller tittarröstning fick välja bland två eller fler bidrag som alla var aktuella att skickas som representant till Eurovision 2021. Utöver dessa höll Bulgarien och Ukraina interna omröstningar där bl.a. Bulgarien lade ut sina bidrag för allmänheten. Bland dessa uttagningar har vår skribent Lukas fått lyssna igenom och sedan valt ut en favoritlåt från varje land. Han har bara kunnat välja ett bidrag per land som varken vann eller kom på andra plats (i och med att vi korar vår favorittvåa). I övrigt har valet varit fritt.

 

Vad händer?

Alla vi skribenter i panelen kommer också att lyssna igenom låtarna och välja ut våra favoriter bland Lukas’ val. Därefter har vi ställt land mot land där var och en får utse om man tyckte bäst om vinnarbidraget eller Lukas’ favorit.

Innan vi går in på vilka val vi kommer att göra kommer listan på de bidrag som Lukas har valt ut! Senare i kommande veckan kommer även våra resultat och topplistor.
/ESC-Panelen

 

Startfältet

Vi presenterar de tävlande i alfabetisk ordning. Länkarna går till uppträdanden i nationell uttagning.

 

Noteringar

  • – Vi har valt att ta med Bulgarien trots att de gjorde internval. Här i favoritprojekten har skribenterna kunnat välja bland fyra bidrag.
  • – Israel och Ryssland hade respektive tre låtar i sina uttagningar. Därför har alla skribenter fått välja samma låtar i dessa uttagningar.
  • – Eftersom Spanien bara hade två låtar i sin uttagning finns de inte med i Favoriter-projekten.
  • – I och med att en av de två ukrainska bidragen som valdes bort inte finns publicerad har vi valt att inte ha med Ukraina.

 

Vilka bidrag har du som favoriter? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera