Inför Mello-finalen 2021: Lär känna Alvaro Estrella

Foto: Janne Danielsson/SVT (bild hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför finalen tänkte vi att du ska få lära känna artisterna som tävlar i startfältet och deras tävlingsbidrag. Näst ut är Alvaro Estrella!

 • Artist
  Alvaro Estrella
 • Bidrag
  ”Baila Baila”
 • Låtskrivare
  Anderz Wrethov, Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt
 • Deltar i final för
  Andra gången (på tre försök)

 

Röstningsinformation

 • Hjärtrösta via Melloappen/Mello tillsammans
 • Ring 099–208 08
  (kostar 3,60 kr/samtal)
 • Ring 099–908 08
  (kostar 9,90 kr/samtal, varav 9,20 kr går oavkortat till Radiohjälpen)

 Artisten Alvaro Estrella är både dansare och sångare som synts till bakom flera artister i Melodifestivalen. År 2014 fick han själv kliva upp i rampljuset på den stora Melodifestivalscenen med låten Bedroom som dock åkte ut redan i sin deltävling. Två år senare släppte han sin nästa singel Side X Side och var även med i musikalen West side story på Malmö Opera 2018. I Melodifestivalen 2020 kunde vi se honom tävla tillsammans med Mendez och låten Vamos Amigos som tog dem till final via Andra chansen där det sedan blev en elfteplats i tabellen.

– Jag fick jobba med en artist som jag ser upp till för jag växte upp med hans musik, dels att han var den enda latinoakten under den perioden under 90-talet som fanns i Sverige och för att man tog sig till final, det var jättejätteroligt att stå på den scenen med alla de artisterna som man tävlade mot, säger Alvaro.

 

Tillbaka som soloartist

I år, 2021, ställde han upp igen som soloartist och har tagit sig från deltävling via Andra chansen till final. Bidraget han tävlar med heter Baila Baila” och är gjord av Anderz Wrethov, Linnea Deb och Jimmy “Joker” Thörnfeldt. Själva låten kom till genom att Alvaro jobbade ihop med Joy och Linnea Deb och att han fick höra en demoversion av låten som han direkt fastnade för.

– Jag behövde inte tänka om eller så utan dagen efter fick jag låna en bil och så körde jag ned till Malmö och spelade in den med dem där nere och det gick ganska snabbt att få till den, säger Alvaro.

 

Vad skulle du säga att ”Baila Baila”  handlar om?

– Det handlar lite om det som titeln låter att man ska vara positiv, glad, njuta av livet och att anamma det positiva att vi kommer fixa det här som vi går igenom. Att man ska leva livet till det fulla, säger Alvaro.

 

Vill visa att Sverige också kan leverera en latinsk artist

För den som vinner Melodifestivalen väntar i maj en resa till Rotterdam och äran att få tävla för Sverige i Eurovision Song Contest. Alvaro ser glatt på detta om han skulle få äran att tävla för Sverige i år.

– Jag skulle vara extremt hedrad att stå där och representera och visa att Sverige också kan leverera en latinsk artist som kan leverera och ge. Just nu är det jättemånga latinska akter som håller på och erövra som J.Lo, Shakira och Ricky Martin, de är enorma. Man ser dem tyvärr inte så mycket här i Skandinavien men de är fortfarande jättestora, så det skulle vara jätteroligt att kunna representera den här sidan av Sverige. Den här genren är så stor i hela världen så det skulle vara helt otroligt, säger han med glädje.

 

Tidigare framträdanden

Årets bidrag

 

Övriga Melodifestivalbidrag

 • – 2014 då han tävlade med Bedroom som dock åkte ut redan i sin deltävling.
 • 2020 då han tävlade med Mendez och låten Vamos Amigos som tog dem till 11:e plats i final via Andra chansen.

 


 

Kommentera