Uppgifter: 11 städer tävlar om värdstadsuppdraget 2022

Foto & copyright: Free-Photos/Pixabay.com

EUROVISION 2022. Efter en första granskning har italienska TV-bolaget RAI gjort en sållning bland de städer som inkommit med ansökningar om att bli värdstad för Eurovision 2022. Det ska enligt uppgifter handla om att elva av de 17 städer som från början visade intresse kvarstår i tävlan.

Det är i skrivande stund något oklart om det bara var 11 städer som skickade in fördjupande förslag eller om några städer har valts bort efter den fördjupande delen. Dessutom är det inte känt hur nästa del i processen ser ut, dvs. om det blir fler sållningar inför ett slutavgörande eller om en vinnare utses inom de kommande veckorna. Oavsett, så här ser fördelningen ut bland städerna:

 

Fortsatt aktuella för uppdraget

 • Acireale (Catania)
 • Alessandria
 • Bologna
 • Genua
 • Milano
 • Palazzolo Acreide (Siracusa)
 • Pesaro
 • Rimini
 • Rom
 • Sanremo (Imperia)
 • Turin

Inte längre aktuella för uppdraget

 • Bertinoro di Romagna (Forlì – Cesena)
 • Florens
 • Jesolo (Venedig)
 • Matera
 • Trieste
 • Viterbo

 

Spekulationer om realistiska bud

Sajten ESCBubble.com gick inför deadlinen den 4:e augusti igenom listan över städer som har ansökt och markerat vilka kriterier respektive stad uppfyller (av de som från början sattes upp av EBU och RAI). Av de 17 städer som initialt ansökte anser de att endast fem städer (Bologna, Genua, Milano, Rom och Turin) uppfyller alla kriterier som rör arenans storlek, stadens närhet till internationell flygplats och antal hotellrum. Dessa städer är fortsatt kvar i tävlingen enligt de uppgifter som har släppts.

Vi får se om någon av de fem städerna också matchar övriga krav som kan ställas, exempelvis tillgänglighet vid specifika datum osv. Eller blir det någon av de andra kandidaterna som är kvar i leken? Det återstår helt enkelt att se vilken stad som får jobbet och sedan även vilket/vilka datum som är aktuella 2022.

 


 

Kommentera