Resultat helgens uttagningar: 1-2 feb 2020

RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under föregående helg. Det handlar om Norges och Polens respektive heats, Litauens första semifinal samt den fjärde liveshowen i Maltas X Factor-uttagning.

För Sveriges del finns resultatet av den första deltävlingen att ta del av här.

 

Lördagsprogrammen (1:a februari)

Norge: Norsk MGP – heat 4


I det fjärde och näst sista heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2020 blev det sångaren Magnus Bokn med bidraget “Over the Sea” som tv-tittarna valde att rösta vidare till finalen den 15:e februari. Där kommer han att möta ytterligare fyra heat-vinnare* samt de fem direktkvalificerade bidrag som juryn valde ut inför tävlingen drog igång. Vinnaren i detta heat representerar Västnorge.

I programmet medverkade också sångerskan Ulrikke Brandstorp med sitt tävlingsbidrag Attention. Även om hon är en av de tävlande artisterna i årets norska startfält är hon samtidigt en av fem artister som är direktkvalificerad till finalen. Därför uppträdde hon utom tävlan denna gång.

* Innan det här programmet avgjordes hade totalt tre tittarbidrag röstats fram av publiken, medan det femte bidraget röstas fram i det femte heatet den 8:e februari.

 

Hela resultatet

Bidragen möttes i total tre dueller, där tittarna hade all makt att avgöra resultatet. De två första duellerna var grunddueller där respektive vinnare sedan möttes i “gullduellen” där vinnaren korades. Också den med tittarnas hjälp. Det ska tilläggas att grundduellerna lottades fram i direktsändningen.

Så här placerade sig alla bidragen i heatet (de fetmarkerade gick vidare till sista duellen/vann heatet):

 

Duell 1 (enl. startordning):

 1. Hege Bjerk – Pang
 2. Nordic Tenors – In This Special Place

 

Duell 2 (enl. startordning):

 1. Magnus Bokn – Over the Sea
 2. Oda Loves You – Love Who We Love

 

Avgörande duell (enl. startordning):

 1. Nordic Tenors – In This Special Place
 2. Magnus Bokn – Over the Sea

 

 

Litauen: Pabandom iš naujo – semi 1


Då var den första semifinalen i Litauens Pabandom iš naujo avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till finalen:

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

 

Söndagsprogrammen (2:a februari)

Malta: X Factor – liveshow 3


Den fjärde och sista liveshowen inför finalen i Maltas X Factor är avklarad, där nu endast fyra artister återstår i tävlan.

Själva programmet avgjordes för första gången i två omgångar där tittarna hade hela makten. I första omgången fick de 6 kvarvarande artisterna/grupperna framföra varsin låt tillsammans med ett storband. Därefter pausades omröstningen och den artist/grupp med lägst tittarstöd åkte ut. Sedan började en ny omgång där de fem som var kvar fick sjunga en ny låt samtidigt som tittarna fick rösta. När omröstningen var klar hade den som fått lägst stöd efter andra omgången också fått lämna tävlingen. Därmed återstår fyra akter som nu tävlar i den avgörande finalen den 8:e februari.

Så här blev resultatet:

 

Första omgången

Dessa artister gick vidare till den andra omgången:

 

Utslagen efter tittarröstningen:

 

Avgörande omgången

Följande fyra klarade sig kvar till finalen:

 

Utslagen efter tittarröstningen:

 

 

Polen: Szansa Na Sukces – heat 1


Det första heatet av Polens Szansa Na Sukces sändes på eftermiddagen den 2:a februari. Om du missade sändningen går den att se igen via denna länk.

De sju medverkande artisterna framförde varsin cover av en ABBA-låt och därefter bestämde programmets tremannajury vem av artisterna som de vill se i finalen. Deras resultat blev:

 

Till final

 • Kasia Dereń – “Mamma Mia”

 

Utslagna*

 • Amelia Andryszczyk – “SOS”
 • Emilia Sanecka – “Waterloo”
 • Julia & Wiktoria Szlachta – “Dancing Queen”
 • Maja Hyży – “Knowing Me Knowing You”
 • Patryk Skoczyński – “Gimme Gimme Gimme”
 • Sargis Davtyan – “Voulez-Vous”

 

* En av alla de utslagna artisterna har möjlighet att bli juryns wildcard i finalen. Den artist som eventuellt blir wildcard kommer att avslöjas under eller i samband med att det tredje heatet är avgjort.

 


 

Kommentera